Nederige Mathieu van der Poel na zege: "Wat Wout gisteren deed, was toch wel een stuk straffer"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 51 reacties
Nederige Mathieu van der Poel na zege: "Wat Wout gisteren deed, was toch wel een stuk straffer"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vier dagen geleden moest hij nog naar het ziekenhuis na een val op de Nokereberg, maar zondag stond Mathieu van der Poel er als vanouds. De zege in de GP Denain was een opsteker, maar toch bleef de Nederlander er nederig onder.

De valpartij van woensdag in Nokere Koerse deed even het ergste vermoeden, maar uiteindelijk viel de schade bijzonder goed mee voor Van der Poel. "Ik had vandaag wel nog een beetje pijn, maar als je in de koers zit, vergeet je dat", vertelde de renner van Corendon-Circus bij Sporza.

"Vandaag hebben we gezien hoe sterk de ploeg rondom mij is. Het was ongelooflijk hoeveel werk vroege vluchters Jimmy Janssens en Lasse Norman Hansen nog konden verrichten voor mij in de kopgroep."

Op de laatste kasseistrook achtte Van der Poel zijn moment gekomen. "Ik wist dat ik alleen moest aankomen in Denain. Ik ben heel diep moeten gaan om voorop te blijven. In de finale heb ik niet meer omgekeken om te zien waar het peloton zat. Ik heb gewoon alles gegeven tot de streep."

Prestatie Van Aert

Zaterdag verraste Van Aert (6e) nog in Milaan-Sanremo. Was de prestatie van zijn grote concurrent in de cross een inspiratie voor de Nederlander? "Wat Wout gisteren deed, was toch wel een stuk straffer", bekende Van der Poel. "We kunnen ons alleen maar optrekken aan elkaar. In het veld hebben we elkaar beter gemaakt en wie weet doen we dat op de weg ook."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties