Nog 23 dagen voor Victor Campenaerts: "Mijn sociale contacten staan op een heel laag pitje"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Nog 23 dagen voor Victor Campenaerts: "Mijn sociale contacten staan op een heel laag pitje"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Op 16 of 17 april doet Victor Campenaerts na een lange voorbereiding een aanval op het werelduurrecord op Mexicaanse bodem. Twee keer per week geeft hij bij zijn team Lotto Soudal een inkijk op zijn voorbereiding.

In deel vier heeft de hardrijder het over zijn terugkeer na Tirreno-Adriatico, waar hij iedereen het nakijken gaf in de tijdrit op de slotdag. "De eerste twee dagen na mijn terugkeer van Tirreno-Adriatico stonden in het teken van recuperatie", vertelt Campenaerts. "Ik probeer van mijn kort verblijf in België ook gebruik te maken om nog even af te spreken met vrienden."

"Ik ben immers twee maanden in Namibië geweest, binnenkort een maand in Mexico en in mei een maand in de Giro, met tussendoor nog Tirreno en de Ronde van Romandië. Mijn sociale contacten staan bijgevolg op een heel laag pitje", bekent de in Herent wonende Campenaerts. "En het is ook plezant om eens niet over wielrennen te praten. Op vrijdag heb ik op een hoogte van 2400 meter geslapen en vanavond doe ik dat opnieuw."

Basebar als grootste vernieuwing

Afgelopen vrijdag stond er in Roubaix een pistetest op het programma. "Aan mijn prachtige Ridley hebben we niks meer gewijzigd. De grootste vernieuwing is de ‘basebar’, het stuur waarmee ik mij tijdens de eerste ronde op gang trek om op kruissnelheid te komen. Een normale basebar is 40 centimeter breed, die van mij is slechts 34 centimeter, uiteraard omdat de basebar in de ruim 200 volgende ronden niet meer gebruikt wordt en dus best zo klein, licht en aerodynamisch mogelijk is."

"Maar die test was een succes. Daarnaast hebben we vooral aandacht besteed aan de houding van mijn hoofd. Door met mijn hoofd volledig naar beneden te kijken kan ik nog enkele procenten winnen, maar dan moet ik de piste natuurlijk heel goed kennen. Enkel op de plaats waar Kevin De Weert zal staan met de tablet, moet ik mijn hoofd heel even optillen om te zien wat mijn rondetijd is", besluit Campenaerts.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties