Puck Moonen zet de puntjes op de i: "Dat jullie dat fietspaden durven noemen" en "Ze mogen allemaal eens mee trainen"

Puck Moonen zet de puntjes op de i: "Dat jullie dat fietspaden durven noemen" en "Ze mogen allemaal eens mee trainen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Puck Moonen is zowat het uithangbord van het vrouwenwielrennen. Op haar 23ste één van de talentjes uit Nederland, wonend in België, populair op sociale media en toch de ontvangster van heel wat kritiek. Onderwerpen die de renster van Lotto Soudal Ladies niet uit de weg gaat.

Puck Moonen verhuisde naar Kuurne om samen te wonen met crosser Eli Iserbyt, haar vriend. In een gesprek met De Zondag neemt ze de West-Vlaamse fietspaden op de korrel. "Ik vind het straf dat jullie dat fietspaden durven noemen. Ik zou mijn oma of mijn kind, mocht ik één hebben, niet over deze paden laten fietsen hoor. Veel te gevaarlijk."

Hoe is Moonen eigenlijk profrenster geworden? "Ik wou traumachirurg worden. Ik was van plan in Gent te studeren. Ik was al ingeschreven voor het toelatingsexamen, toen Lotto Soudal mij een profcontract voorschotelde. Dat was even beangstigend. Zou ik dat wel kunnen? Maar ik heb de sprong gewaagd."

Ik ga niet dagelijks een bikinifoto posten 

Puck Moonen

Voor haar waanzinnige populariteit op sociale media heeft ze een verklaring. "Ik vertel iets, een verhaal. De mooie momenten, maar ook de moeilijke." Haar verschijning zal wellicht ook wel een rol spelen. "Dat zal wel, ja. Maar ik ga niet dagelijks een bikinifoto posten. Dat is hengelen naar likes. Dat doe ik niet."

Critici zeggen dat Moonen meer model is dan wielrenster. "Dat doet pijn, ja. Wat verwacht men van mij? Ik ben net 23, amper drie jaar prof en de jongste van het pak. Ze mogen allemaal eens mee trainen. Dan zullen ze anders spreken." Het sportieve dan: wat wil ze nu echt eens winnen? "Dit seizoen? De Amstel Gold Race. Maar algemeen? De wereldtitel. Dan ben je onsterfelijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties