Trentin niet te spreken over zijn resultaat: "Niemand wilde koersen!"

Matteo Trentin kwaad dat niemand wilde koersen in de afdaling

Trentin niet te spreken over zijn resultaat: "Niemand wilde koersen!"
Foto: © photonews

Matteo Trentin was één van de schaduwfavorieten in Milaan-Sanremo. De Europees kampioen kon niet echt voor de overwinning strijden, onder meer omdat hij bij zijn aanval teruggehaald werd door Wout van Aert. Wat Trentin stoorde, was het gebrek aan initiatief in de kopgroep in de afdaling.

Trentin was geaggiteerd over de koerswijze van velen in deze Milaan-Sanremo. "Niemand wilde koersen in de afdaling. Mohoric is op het einde nog kunnen terugkomen omdat niemand koerste. Enkel ikzelf, Sagan en Kwiatkowski deden dat. Iedereen keek naar iedereen", maakte de Italiaan zich er tegenover CyclingPro druk over.

Over zijn eigen aanpak had hij geen spijt. "Persoonlijk koers ik om te winnen en aanvallen was mijn insziens de goede manier om dat te doen. Als er uitgezonderd Sagan quasi niemand wilde koersen, wil dat zeggen dat ze wisten dat ik tot het einde door kon gaan. Zoals in andere koersen speelt men met de kaarten die men heeft en moet ieder zijn keuzes maken."

OP DE AFSPRAAK

In een ereplaats was Trentin niet geïnteresseerd. "Eerlijk gezegd kan het me geen bal schelen of ik op de achtste plaats geëindigd ben of op welke plaats dan ook. Op de Poggio heeft de sterkste renner van het moment aangevallen en ik was op de afspraak. Ik kan tevreden zijn over mijn prestatie, maar helemaal niet over mijn resultaat."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

23/01/2022 Hoogerheide
02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille
12/02/2022 Gavere

Nieuwste reacties