Trentin niet te spreken over zijn resultaat: "Niemand wilde koersen!"

Trentin niet te spreken over zijn resultaat: "Niemand wilde koersen!"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Matteo Trentin was één van de schaduwfavorieten in Milaan-Sanremo. De Europees kampioen kon niet echt voor de overwinning strijden, onder meer omdat hij bij zijn aanval teruggehaald werd door Wout van Aert. Wat Trentin stoorde, was het gebrek aan initiatief in de kopgroep in de afdaling.

Trentin was geaggiteerd over de koerswijze van velen in deze Milaan-Sanremo. "Niemand wilde koersen in de afdaling. Mohoric is op het einde nog kunnen terugkomen omdat niemand koerste. Enkel ikzelf, Sagan en Kwiatkowski deden dat. Iedereen keek naar iedereen", maakte de Italiaan zich er tegenover CyclingPro druk over.

Over zijn eigen aanpak had hij geen spijt. "Persoonlijk koers ik om te winnen en aanvallen was mijn insziens de goede manier om dat te doen. Als er uitgezonderd Sagan quasi niemand wilde koersen, wil dat zeggen dat ze wisten dat ik tot het einde door kon gaan. Zoals in andere koersen speelt men met de kaarten die men heeft en moet ieder zijn keuzes maken."

OP DE AFSPRAAK

In een ereplaats was Trentin niet geïnteresseerd. "Eerlijk gezegd kan het me geen bal schelen of ik op de achtste plaats geëindigd ben of op welke plaats dan ook. Op de Poggio heeft de sterkste renner van het moment aangevallen en ik was op de afspraak. Ik kan tevreden zijn over mijn prestatie, maar helemaal niet over mijn resultaat."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties