Valverde haalt redenen aan voor hoge spektakelwaarde

Valverde haalt redenen aan voor hoge spektakelwaarde
Foto: © photonews

Eindelijk heeft Alejandro Valverde zich eens kunnen mengen in de debatten. Hij heeft eigenlijk alle troeven in handen om in een koers als Milaan-Sanremo een goed resultaat neer te zetten. Toch lukte het nog nooit, tot hij dit jaar dan toch verdienstelijk zevende werd.

Na afloop wees Valverde vooral naar de hoge spektakelwaarde van de koers. "Het is een spectaculaire Milaan-Sanremo geweest", zegt de wereldkampioen op de site van zijn ploeg. "Zowel door het hoge niveau van koersen als door het geweldige weer. Het was zelfs een tikkeltje verrassend, het was zo warm voor deze tijd van het jaar."

Met zijn eigen prestatie kon Valverde zeker leven. "Om daar te zitten bij de topfavorieten en in de eerste groep te finishen, na twintig dagen zonder koers, is iets om heel blij mee te zijn. Ik was tijdens de laatste meters wel in staat om terrein goed te maken op diegenen voor mij, maar ik kon geen plaatsen meer winnen en moest vrede nemen met de zevende plaats."

NU NAAR CATALONIË

Het is nu kwestie om de rest van het klassieke seizoen voor te bereiden en dat wordt zeker en vast serieus genomen. "Nu volgt de reist naar Catalonië, opnieuw een belangrijke koers zo vroeg in het seizoen, vooraleer er een aantal grote klassiekers aankomen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties