Van der Breggen zet samen met teamgenote dominantie in de verf en rondt het ook af

Van der Breggen zet samen met teamgenote dominantie in de verf en rondt het ook af
Foto: © photonews

Wat een epische wedstrijd heeft Anna van der Breggen achter de rug, op alle mogelijke manieren. Tot dusver stond ze niet meteen bekend als een topper in het mountainbike, maar in de Cape Epic vormde ze samen met teamgenote Annika Langvad een gouden duo. Ze staken dan ook de eindzege op zak.

De dominantie van het Nederlands-Deense duo bij de vrouwen was compleet: van der Breggen en Langvad wonnen maar liefst zes van de zeven etappes. Ook de slotrit wisten ze naar hun hand te zetten. In de laatste rit van Stellenbosch naar Paarl bleef het verschil wel eens beperkt. Aan de aankomst hadden ze zeventien seconden over op Lill en Morath.

Dat waren ook hun voornaamste belaagsters in deze hele race. Als je hen die term kan geven . Lill en Morath eindigden immers op meer dan een halfuur van van der Breggen en Langvad. Het derde koppel in de stand, Lüthi-Wloszczowska, finishte zelfs op meer dan een uur.

PRIMEUR VOOR VAN DER BREGGEN

In elk geval een dijk van een prestatie van van der Breggen, die voor het eerst triomfeerde in de Zuid-Afrikaanse mountainbikewedstrijd. Langvad is wel een garantie op een succes: voor haar is het al de vijfde eindzege. Bij de mannen ging de overwinning naar Nino Schürter en Lars Förster.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties