Klimmers kunnen meteen hun hartje ophalen in de Dauphiné, die dit jaar in Zwitserland eindigt

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Klimmers kunnen meteen hun hartje ophalen in de Dauphiné, die dit jaar in Zwitserland eindigt
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De organisatie heeft maandag in Lyon het rittenschema van de 71e editie van het Critérium du Dauphiné voorgesteld. In de eerste etappe komen de berggeiten en de betere klimmers al meteen aan hun trekken. De slotetappe eindigt op Zwitserse bodem.

In de eerste etappe op 9 juni moet er net als in de tweede rit meteen geklommen worden in één van de laatste voorbereidingskoersen op de Ronde van Frankrijk. De derde en vijfde etappe zijn voer voor de snelle mannen, terwijl op dag vier de tijdrijders hun hartje kunnen ophalen met een individuele chronoproef van 26 kilometer. 

De laatste drie ritten zijn opnieuw spek naar de bek van de klimmers. De slotrit in de Dauphiné brengt de renners op 16 juni dan weer naar het Zwitserse Champéry. 

De Franse teams Vital Concept-B&B Hotels, Cofidis, Arkéa-Samsic en het Belgische Wanty-Gobert zijn de vier ploegen die een wildcard krijgen voor de Franse rittenkoers. Vorig jaar was de Brit Geraint Thomas de beste in de Dauphiné. Hij won een maand later ook de Ronde van Frankrijk. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties