Ontsnappingskoning Thomas De Gendt flikt het opnieuw: "Op zijn 'De Gendts', al is dat nooit makkelijk"
Redactie
| 10 reacties

Thomas De Gendt geloofde niet in de vlucht ondanks ritzege in Catalonië

Ontsnappingskoning Thomas De Gendt flikt het opnieuw: "Op zijn 'De Gendts', al is dat nooit makkelijk"

Ontsnappingskoning Thomas De Gendt heeft opnieuw toegeslagen in de Ronde van Catalonië. Na een verbluffende solo kwam de Lotto Soudal-renner solo aan in badplaats Calella.

"Ik geloofde niet echt in de ontsnapping, maar het verschil tussen de kopgroep en het peloton bleef ongeveer hetzelfde", reageerde De Gendt in het flashinterview. 

Op de derde klim van de dag achtte De Gendt zijn moment gekomen. "Het was nochtans een lastig punt", vervolgde hij. "Ik bleef over met Maté, maar ik had het gevoel dat hij niet zo goed was. Ik viel nog eens aan en vanaf toen zat ik alleen. Het gat op het peloton bleef even groot. Het was 50 kilometer op zijn De Gendts, al is dat nooit gemakkelijk", lachte de eeuwige aanvaller. 

8e keer op rij, 4e ritzege

Voor De Gendt was het al zijn vierde ritzege in Catalonië. "Ik hou van deze wedstrijd", bekende De Gendt nog. "Ik train altijd in Spanje en het is al de achtste keer dat ik hier aan de start sta. Ik ben hier telkens goed. Bovendien is het hier het beste weer dat ik ooit had. Dan wil je hier zeker koersen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties