Tom Boonen trekt drie conclusies: "Wout deed er alles aan om er het maximale uit te halen"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 13 reacties

Boonen looft Deceuninck-Quick.Step en ziet sterke Naesen en van Aert

Tom Boonen trekt drie conclusies: "Wout deed er alles aan om er het maximale uit te halen"
Foto: © photonews

Ook Tom Boonen heeft aandachtig zitten kijken naar de finale van Milaan-Sanremo. Er vallen dan ook enkele conclusies te trekken. Dat de toppers van Deceuninck-Quick.Step zich blijven opofferen voor mekaar, bijvoorbeeld. Dat Naesen enorm goed is en van Aert zich niets moet verwijten.

Boonen analyseert in HLN onder meer het perfecte teamwork van Deceuninck-Quick.Step. "Bewonderenswaardig hoe Lefevere erin slaagt om toppers als Gilbert, Lampaert en Stybar zichzelf hun kansen te laten opofferen voor een ploegmaat. Alaphilippe maakte het af. Dankzij zijn conditie en klasse. Maar vooral dankzij zijn lef en opmerkelijke 'cool'.

Oliver Naesen strandde op plaats twee. "Er is een verschil tussen de duimen leggen met één centimeter en verliezen met een fietslengte of drie. Oli zat waar hij moest zitten. Deed alles juist. Helaas stuitte hij op de man in vorm. Voor de Vlaamse klassiekers hoeft hij niets te vrezen. Nooit reed hij zo goed. Schrijf hem al maar op voor de E3 BinckBank Classic van vrijdag."

VAN AERT KANDIDAAT-WINNAAR

Wout van Aert was aanvankelijk teleurgesteld over zin zesde plaats. "Wout deed er alles aan om er het maximale uit te halen. Hij mag zichzelf niets verwijten. Ook niet die 'move' naar Trentin toe. De kracht die hij in zijn eerste Primavera uitstraalde op de Poggio, verbaasde me. Vaste prik moet het worden, op zijn programma. Omdat hij in mijn ogen kandidaat-winnaar is."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

13/10/2019 Gieten
17/10/2019 Kermiscross Ardooie
18/10/2019 Cross Vegas
19/10/2019 Cyclocross Boom
20/10/2019 Cyclocross Bern

Nieuwste reacties