Waarom Mathieu van der Poel ondanks winst in mini-versie Parijs-Roubaix toch niet naar de 'Hel van het Noorden' trekt

Redactie
| 23 reacties
Waarom Mathieu van der Poel ondanks winst in mini-versie Parijs-Roubaix toch niet naar de 'Hel van het Noorden' trekt
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tweede profzege van het seizoen voor Mathieu van der Poel in de GP Denain. De Nederlander knalde in volle finale iedereen uit het wiel in een mini-versie van Parijs-Roubaix. Maar de 'Hel van het Noorden', dat zit er dit seizoen nog niet in.

Na de Ronde van Vlaanderen past Van der Poel voor de Helleklassieker en rijdt hij nog de Brabantse Pijl en de Amstel Gold Race. Nochtans was het in de GP Denain een aangename kennismaking met enkele kasseistroken die op 14 april ook in Parijs-Roubaix te zien zijn. Toch zal de Nederlander er (dit jaar) dus niet aan de start staan. 

'Ander kaliber'

"Christoph Roodhooft en zijn staf stelden voor mij een heel uitgebalanceerd wegprogramma op", vertelt Van der Poel in Het Nieuwsblad. "Ik kan niet ineens alles ontdekken. Parijs-Roubaix is nog van een heel ander kaliber: zestig kilometer langer en de tegenstand is er ook van een ander niveau."

Al houdt de renner van Corendon-Circus natuurlijk wel een goed gevoel over aan de kasseien van zondag. "Ik onthoud van vandaag dat ik op de kasseien goed uit de voeten kan. Het was de eerste keer dat ik eens in koers echt lastige stroken deed. Dat beviel me wel. Ik probeer nu wat te herstellen en dan hoop ik er volgende zondag in Gent-Wevelgem helemaal te staan", besluit Van der Poel. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties