Waarom Mathieu van der Poel ondanks winst in mini-versie Parijs-Roubaix toch niet naar de 'Hel van het Noorden' trekt
Redactie
| 23 reacties

Mathieu van der Poel beseft dat Parijs-Roubaix van een heel ander kaliber is dan GP Denain

Waarom Mathieu van der Poel ondanks winst in mini-versie Parijs-Roubaix toch niet naar de 'Hel van het Noorden' trekt
Foto: © photonews

Tweede profzege van het seizoen voor Mathieu van der Poel in de GP Denain. De Nederlander knalde in volle finale iedereen uit het wiel in een mini-versie van Parijs-Roubaix. Maar de 'Hel van het Noorden', dat zit er dit seizoen nog niet in.

Na de Ronde van Vlaanderen past Van der Poel voor de Helleklassieker en rijdt hij nog de Brabantse Pijl en de Amstel Gold Race. Nochtans was het in de GP Denain een aangename kennismaking met enkele kasseistroken die op 14 april ook in Parijs-Roubaix te zien zijn. Toch zal de Nederlander er (dit jaar) dus niet aan de start staan. 

'Ander kaliber'

"Christoph Roodhooft en zijn staf stelden voor mij een heel uitgebalanceerd wegprogramma op", vertelt Van der Poel in Het Nieuwsblad. "Ik kan niet ineens alles ontdekken. Parijs-Roubaix is nog van een heel ander kaliber: zestig kilometer langer en de tegenstand is er ook van een ander niveau."

Al houdt de renner van Corendon-Circus natuurlijk wel een goed gevoel over aan de kasseien van zondag. "Ik onthoud van vandaag dat ik op de kasseien goed uit de voeten kan. Het was de eerste keer dat ik eens in koers echt lastige stroken deed. Dat beviel me wel. Ik probeer nu wat te herstellen en dan hoop ik er volgende zondag in Gent-Wevelgem helemaal te staan", besluit Van der Poel. 

Meer nieuws

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

15/06/2019 - 23/06/2019 Tour du Suisse
30/06/2019 BK wielrennen
06/07/2019 - 28/07/2019 Tour de France

Nieuwste reacties