Weeral een straffe stunt: Thomas De Gendt voert opnieuw huzarenstukje op in Ronde van Catalonië
Redactie
| 55 reacties

Thomas De Gendt wint op imposante wijze de openingsrit in de Ronde van Catalonië

Weeral een straffe stunt: Thomas De Gendt voert opnieuw huzarenstukje op in Ronde van Catalonië
Foto: © photonews

Thomas De Gendt en lange ontsnappingen, het is een huwelijk waar veel koppels jaloers op zijn. In de Ronde van Catalonië heeft de Waaslander van Lotto Soudal opnieuw voor een straffe stoot gezorgd. De Gendt won na een solo, goed voor zijn vierde ritzege ooit in Catalonië.

Elk jaar komt Thomas De Gendt met veel plezier terug naar de Ronde van Catalonië. De opdracht van Lotto Soudal was simpel. Zonder uitgesproken klassementsman gingen de mannen van ploegleider Mario Aerts komende week vol voor ritwinst in het noorden van Spanje.

Lang moest de Belgische WorldTour-ploeg niet wachten, want op dag één was het al meteen raak. Met dank aan ontsnappingskoning Thomas De Gendt. De winnaar van het bergklassement in Parijs-Nice trok in de openingsrit al in de aanval met Gougeard, Cuadros, Madazo, Duijn en Maté. 

Solo

Het peloton liet de voorsprong nooit echt heel groot worden. De bonus schommelde lang tussen de 4 en 5 minuten. Maar uiteindelijk zagen de vluchters De Gendt steeds kleiner en kleiner worden. De Spanjaard Maté kon nog het langst volgen, maar De Gendt begon op ruim 50 kilometer van de streep aan een indrukwekkende solo, die hij bovendien ook afmaakte. 

De Gendt is na zijn straffe zege niet alleen de eerste leider in het klassement, maar heeft ook de punten- en bergtrui beet. Ook in 2013, 2016 en 2018 won de Semzekenaar al een etappe in de Catalaanse rittenkoers. 

 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

05/04/2020 Ronde van Vlaanderen
06/04/2020 - 11/04/2020 Ronde van het Baskenland
08/04/2020 Scheldeprijs
12/04/2020 Parijs-Roubaix
15/04/2020 Brabantse Pijl

Nieuwste reacties