Een renner met 'ballen aan zijn lijf': "Als De Gendt vertrekt, gaat er bij de anderen een rood zwaailicht branden"
Redactie
| 15 reacties

Ploegmanager Marc Sergeant (Lotto Soudal) vindt het altijd speciaal wat Thomas De Gendt doet

Een renner met 'ballen aan zijn lijf': "Als De Gendt vertrekt, gaat er bij de anderen een rood zwaailicht branden"
Foto: © photonews

Maandag kregen we in de Ronde van Catalonië de zoveelste straffe stoot van Thomas De Gendt te zien. De Semzekenaar kwam alleen aan na een solo van ruim 50 kilometer. Indrukwekkend, vond ook teammanager Marc Sergeant.

Ook Sergeant zette maandag grote ogen op. "Het is altijd straf en speciaal wat hij doet. Ik heb nog nooit geweten dat je bij een overwinning van Thomas zegt: 'tiens, dat hadden we verwacht'", vertelt hij in HLN. "Het was een kwestie van tijd vooraleer hij zou winnen - in Parijs-Nice vond ik hem al sterk. En Catalonië ligt hem, in het verleden won hij er al drie keer."

"Weet je wat het is? Thomas gaat nooit driest te werk, weet perfect wat er gaat komen als hij aan de start staat. Je moet hem niets meer leren. En hij kiest zijn momenten uit. Waar de meesten denken: 'oei, da's nog ver alleen', gaat hij toch. Als De Gendt vertrekt, gaat er bij de anderen een rood zwaailicht branden. Ze weten dat het wel eens de goede ontsnapping kan zijn", lacht Sergeant.

'Ballen aan zijn lijf'

"Hij flikt het ook elke keer opnieuw, hé. Hoe dat komt? Dat is moeilijk te verklaren. Cru gezegd: hij heeft ballen aan zijn lijf. Thomas durft! Of het nu zestig, honderd of tweehonderd kilometer is. Hij is in zijn soort één van de enigen die zo'n palmares bij mekaar gereden heeft. Steeds op zijn eigenwijze manier."

Ook na zijn zege van maandag kreeg De Gendt opnieuw heel wat lof. "Hij verovert wielerharten, stimuleert anderen door zijn manier van koersen. Ook al mislukt het soms wat hij doet. Maar Thomas is mentaal heel sterk én hij is eerlijk. Hij zegt vaak: 'Als ik het niet probeer, kan ik geen koers winnen.' Het is altijd leuk als hij ergens meerijdt. Voor de ploegmaats, voor de ploegleiders."

Bwin.be Sports Betting

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

24/08/2019 - 15/09/2019 Vuelta

Nieuwste reacties