Ondanks goede indruk bij de profs verrast Patrick Lefevere: "Remco staat nog te dik"
Redactie
| 26 reacties

Patrick Lefevere vindt dat Remco Evenepoel nog te dik staat

Ondanks goede indruk bij de profs verrast Patrick Lefevere: "Remco staat nog te dik"
Foto: © photonews

Na zijn debuut bij de profs kreeg Remco Evenepoel heel wat complimenten voor zijn prestaties tot dusver. Maar toch is teammanager Patrick Lefevere ook streng voor zijn jongste renner.

Een mooie prestatie in de Ronde van San Juan en de UAE Tour en nu ook een aangenaam Belgisch debuut in Nokere Koerse en de Bredene Koksijde Classic. "Hij maakte al een zéér goede indruk", vertelt Lefevere in Humo over het toptalent. "Tijdens de ploegentijdrit van de Ronde van de Emiraten heeft Remco iedereen verbaasd. Bij ons maakt iedere renner beurten van 15 seconden op kop."

"Kún je langer, dan mag dat, op voorwaarde dat je de snelheid niet laat zakken. Wel, Remco maakte beurten van 30 seconden!" Op trainingskamp verbaasde de Vlaams-Brabander ook bovendien door als enige renner Julian Alaphilippe bergop te volgen. "Weet je hoeveel waarde ik daaraan hecht? Nul komma nul", aldus Lefevere.

'Te dik'

"Ik zal je eens iets vertellen: Remco staat te dik", verrast hij. "Met hetzelfde gewicht als op het WK vorig jaar, was hij in Emiraten in de top vijf geëindigd. Maar wie vier kilo te veel weegt, krijgt de rekening gepresenteerd. Hij was ontgoocheld. Hij zegt van niet, maar ik zag hem zitten op een bankje en ik zit al lang genoeg in de stiel om te weten dat ik hem dan beter met rust laat."

Evenepoel rijdt eind volgende maand de Ronde van Romandië. Een nieuwe en grote test op WorldTour-niveau tussen alle toppers. "Remco is nu hard aan het werken. Hij heeft een beetje tegen zijn zin Nokere Koerse en de Bredene Koksijde Classic gereden, zijn grote test wordt de Ronde van Romandië. Twee tijdritten en aankomsten bergop: daar zullen we zien waar hij staat."

Meer nieuws

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

15/06/2019 - 23/06/2019 Tour du Suisse
30/06/2019 BK wielrennen
06/07/2019 - 28/07/2019 Tour de France

Nieuwste reacties