Thomas De Gendt ziet twee redenen waarom carrière vooral vanaf 2016 in stijgende lijn ging
Redactie
| 9 reacties

Thomas De Gendt dankt winst in mooiere wedstrijden aan team Lotto Soudal én coach

Thomas De Gendt ziet twee redenen waarom carrière vooral vanaf 2016 in stijgende lijn ging
Foto: © photonews

Thomas De Gendt heeft maandag in de Ronde van Catalonië opnieuw een huzarenstukje opgevoerd. Sinds 2016 staat de Waaslander garant voor knappe zeges in WorldTour-wedstrijden.

Zelf ziet hij twee redenen voor die wending in zijn carrière. Enerzijds is er zijn ploeg, anderzijds zijn coach. "Bij Lotto Soudal mag ik mijn ding doen", vertelt De Gendt in Het Nieuwsblad. "Dat was bij Vacansoleil en bij Quick.Step niet het geval."

"En er is de factor Paul Van Den Bosch, met wie ik toen begon te werken", aldus De Gendt over de man die onder meer ook Tim Wellens onder zijn hoede heeft en lang trainer was van Sven Nys. "Vóór onze samenwerking had ik soms een periode dat ik echt vloog, maar ik had ook enorme dips. Ik kon soms op voorhand voorspellen dat ik bij de eerste gelosten zou zijn."

"Met Paul ben ik veel constanter geworden. Ik heb geen ultra-slechte periodes meer. Alleen maar maanden dat ik goed rijd en béter rijd. Hij doet me ook veel rusten. Paul kan ontzettend kwaad zijn als hij me een rustdag heeft opgedragen en ik dan toch drie uur ben gaan fietsen. In functie van de drie grote ronden die ik straks rijd, moet ik doseren", besluit De Gendt

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties