Toon Aerts: "Wat ik nu heb opgebouwd in de cross, zou ik niet graag op het spel zetten voor carrière op weg"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 11 reacties
Toon Aerts: "Wat ik nu heb opgebouwd in de cross, zou ik niet graag op het spel zetten voor carrière op weg"
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel en Wout Van Aert maken momenteel indruk op de weg, maar die andere renner van de 'grote drie' uit het veld denkt voorlopig niet na over een volledige overstap naar de weg. "Ik heb niet meteen ambities op de weg", zegt Toon Aerts.

Aerts vindt het knap wat Van der Poel en Van Aert presteren, maar daarom gaat het nog niet kriebelen bij de Belgische kampioen in het veld. "Ik heb in het verleden vaker gedacht om misschien ooit op de weg te gaan koersen. Maar ik moet nu zeggen dat dat het laatste seizoen uit mijn hoofd verdwenen is", bekent Aerts in gesprek met Sporza. 

"Ik heb ondertussen al wel iets bewezen in de cross en er liggen nog heel veel doelen voor mij die ik ooit nog hoop te halen in de cross. Ik heb nog altijd één trui die ik mis in mijn collectie", doelt Aerts op de regenboogtrui. "Die zaken bijvoorbeeld houden me fris en hongerig in de cross, waardoor ik niet meteen op zoek moet naar ambities op de weg."

Ook financieel zit de crosser van Telenet Fidea Lions op dit moment goed. "Ik moet ook toegeven dat ik momenteel goed mijn kost verdien in het veld. Ik kan goed mee, ik koers elk weekend voor het podium op de top 5. De cross is heel leuk en voldoende om mijzelf daar een half jaar op toe te leggen", klinkt het. 

"Voor mezelf weet ik natuurlijk nooit wat de toekomst brengt. Wat ik nu heb opgebouwd in de cross, zou ik niet graag op het spel zetten voor een eventuele carrière op de weg. Dus dat houdt me nu een beetje tegen. Ik vind het wel altijd leuk om op de weg te rijden, maar ik zou het fietsen in het veld niet kunnen missen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties