Toon Aerts ziet het graag gebeuren: "Mathieu is gewoon een heel speciale" en "Niet verwacht van Wout"

Redactie
| 2 reacties
Toon Aerts ziet het graag gebeuren: "Mathieu is gewoon een heel speciale" en "Niet verwacht van Wout"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Toon Aerts was in het veld de grote rivaal van Mathieu van der Poel en Wout Van Aert. De crosser van Telenet Fidea is onder de indruk van de prestaties van zijn collega's op de weg.

Van der Poel en Van Aert zijn al opnieuw vol aan het koersen, terwijl Aerts nog maar pas terug is van een skivakantie. "Het eerste wat ik hier zag van de koers, toen ik op vakantie was, was die val van Van der Poel in Nokere", vertelt hij bij Sporza. "Dat was voor mij toch ook even spannend. Ik was benieuwd naar de afloop daarvan. En zeker naar hoe hij gisteren zou presteren in de koers een paar dagen na zo'n valpartij."

Indrukwekkend, vindt de Belgische kampioen veldrijden. "Het is toch straf dat hij meteen weer wint, al schrik ik daar op zich niet van. Mathieu is tot heel veel dingen in staat. Hij heeft in het verleden in de cross en het mountainbike al bewezen wat hij kan. Vorig jaar wordt hij zomaar even nationaal kampioen op de weg. Dat is toch allemaal niet simpel. Hij is gewoon een heel speciale: als hij ergens zijn zinnen op zet, kan hij het meestal halen."

Respect

Ook Van Aert maakte in Milaan-Sanremo indruk op Aerts. "Het was in dat interview mooi om te zien dat hij zo ambitieus was. Hij rijdt een goeie koers als je ziet met wie hij mee is in die kopgroep. Het is toch wel knap dat hij van een crosser naar zo'n positie kan toegroeien op de weg. Ik heb heel veel respect voor die 2 jongens."

"Zeker niet elke veldrijder is in staat om de prestaties van Wout en Mathieu te leveren. Zij hebben natuurlijk al een paar jaar ambitie om op de weg te koersen. Jaar per jaar zal dat beter gaan. Maar dat Wout nu al zou meedoen voor top 10 of zelfs meer in Milaan-Sanremo, dat had ik niet verwacht. Van Mathieu zullen we de komende weken nog zien wat hij in de topwedstrijden zal kunnen. Maar als je zo'n koers als gisteren kunt winnen, doet dat veel goeds voorspellen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties