Adam Yates puurt motivatie uit secondenspel in zijn nadeel
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Adam Yates wilde na tweede plek in Parijs-Nice zeker bergrit winnen in Catalonië

Adam Yates puurt motivatie uit secondenspel in zijn nadeel
Foto: © photonews

Wat een sterke Adam Yates zagen we aan het werk in de Ronde van Catalonië. Vlot meegaan bergop met mannen als Bernal en Quintana en dan nog iets over hebben aan de meet. Straffe kost. De Brit van Mitchelton-Scott was dan ook uitermate gemotiveerd nadat hij in Parijs-Nice nipt naast de zege greep.

Dat ging dan wel over de eindzege. Yates kwam één second tekort ten opzichte van Primoz Roglic, maar vierde dus wel op de Valter 2000. "Vorige week had ik me getoond en trok ik toch aan het kortste eind", zei de klimmer in het flashinterview. "Daarom wilde ik winnen om het zo toch wat goed te maken."

TACTISCH SPELLETJE

Hij dacht ook goed na over zijn aanpak in de bergen. "Bernal en Quintana waren heel sterk. Bij hun eerste aanvallen hield ik wat in omdat ik goed wilde indelen. Nadien was het een beetje een spelletje. Quintana wilde niet echt meewerken. In de sprint kon ik het dan afmaken."

Dat is uiteraard veelbelovend voor het vervolg van de rittenkoers. De volgende bergrit, met aankomst op La Molina, laat niet lang op zich wachten. "Morgen zal het weer een zware etappe zijn, met misschien opnieuw een mogelijkheid op ritwinst. Voorlopig loopt alles goed. Het team heeft goed voor mij gezorgd."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

17/10/2019 Kermiscross Ardooie
18/10/2019 Cross Vegas
19/10/2019 Cyclocross Boom
20/10/2019 Cyclocross Bern
22/10/2019 Nacht van Woerden

Nieuwste reacties