Ex-renner van Quick.Step demonstreert hoogvorm in Catalonië

Ex-renner van Quick.Step demonstreert hoogvorm in Catalonië
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De lange solo van Thomas De Gendt blijft uiteraard de strafste stunt tot dusver in de Ronde van Catalonië, maar ook Maximilian Schachmann is sterk op dreef. De ex-renner voor Quick.Step werd in de tweede rit vierde en nog opvallender: hij trok voor de tweede dag op rij ten aanval.

Dat kan uiteraard alleen als je de goede vorm te pakken hebt. In de rit die De Gendt won, was hij de enige die in de slotfase kon wegrijden van het peloton. Schachmann hield er slechts enkele seconden aan over, maar toch. Het was de voorbode van nog meer aanvalslust een dag later.

ZOALS IN EEN KLASSIEKER

"We begonnen aan de rit om te werken voor Jay McCarthy, maar na zijn val veranderde het plan. De laatste ronde was gelijkaardig aan het parcours van een klassieker, wat me wel goed lag. Dus wilde ik iets proberen en viel ik aan kort voor de finish", legde de Duitser uit.

Het was dan wel een poging die geen succesvolle uitkomst kende, maar daar treurt Schachmann niet om. "De teams waren te sterk, dus liet ik me weer inlopen. In de finale probeerde ik het opnieuw, maar Matthews was de snelste."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties