Geen Strade Bianche-toestanden in Gent-Wevelgem
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 5 reacties

Organisatie Gent-Wevelgem schrapt onverharde wegen

Geen Strade Bianche-toestanden in Gent-Wevelgem
Foto: © photonews

Gent-Wevelgem heeft de naam dat het de laatste jaren steeds meer een spectaculaire koers is geworden, maar het moet ook de spuigaten niet uit lopen. Dat moet zowat de gedachte zijn van de organisatie bij het schrappen van enkele van de befaamde Plugstreets.

De Plugstreets zijn drie stroken van in totaal vier kilometer aan onverharde wegen en maakten twee jaar geleden hun intrede in Gent-Wevelgem. Nu wil de organisatie toch weer een tandje terug schakelen. In de dameskoers gaat het aantal doortochten van drie naar twee: de langste strook verdwijnt.

MANNEN BEHOUDEN PLUGSTREETS WEL

Voor de wedstrijd voor renners onder de 23 jaar zijn de Plugstreets zelfs volledig weggehaald. De mannelijke profs die er fan van waren, mogen echter op hun beide oren slapen. In de mannenkoers blijven de drie stroken wel behouden.

De wijzigingen die wel doorgevoerd worden, komen er op aandringen van de Belgische wielerbond. De federatie is bezorgd over de veiligheid van de renners die over deze onverharde wegen moeten dokkeren en wil dat het een echte wegwedstrijd blijft.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

26/02/2020 Masters
29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad
01/03/2020 Kuurne-Brussel-Kuurne
07/03/2020 Strade Bianche
08/03/2020 - 15/03/2020 Paris-Nice

Nieuwste reacties