Groenewegen in de wolken met herziening van kalender

Groenewegen in de wolken met herziening van kalender
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wat een magistrale spurt schudde Dylan Groenewegen uit zijn pedalen. Nochtans was de wereldtop goed vertegenwoordigd. Gaviria, Viviani en de anderen: ze kregen allemaal op hun donder. Terwijl het oorspronkelijk zelfs niet de bedoeling was dat Groenewegen aan de start zou komen.

Om effectief te winnen, moest de sprinter van Jumbo-Visma wel wat hindernissen overwinnen. "In de eerste vijftig kilometer zat ik achter een valpartij. Het was een zware job om weer voorin te geraken. We zijn perfect naar voren gekomen", is Groenewegen tevreden over hoe hij richting massasprint geloodst werd.

De klus moet dan nog wel geklaard worden. "Het is dan al een eerste sprint trekken om je positie in de laatste bocht te houden. We zijn er goed uitgekomen en ik kon nog winnen." Tegen Gaviria, Viviani & co nog wel. "Dat zijn hele sterke renners. Ik ben heel blij met mijn overwinning."

NIET VEEL GEMIST IN CATALONIË

Er werden onlangs nog aanpassingen aangebracht aan het programma van Groenewegen: toch Milaan-Sanremo rijden en ook Brugge-De Panne in plaats van de Ronde van Catalonië. "Ik heb de eerste twee ritten in Catalonië gezien. Ik heb nog niet veel gemist. Ik denk wel dat het goed is dat ik naar hier ben gekomen. Ik wilde meedoen voor de overwinning en dat hebben we goed gedaan."

Komt er in Gent-Wevelgem nog zo eentje aan? "Gent-Wevelgem is een beetje zwaar voor mij, maar ik wil wel leren. Wie weet kunnen we een goeie job doen met onze sterke ploeg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties