Is status van Chris Froome bij Team Sky veranderd? Ploeg komt met uitleg
Redactie
| 1 reacties

Froome gaf zelf aan om ploegmaats niet te laten wachten

Is status van Chris Froome bij Team Sky veranderd? Ploeg komt met uitleg
Foto: © photonews

De Ronde van Catalonië is voorlopig niet de wedstrijd van Christopher Froome. Na een val in de tweede etappe kan hij een goed klassement al meteen vergeten. Dat is ook niet waar hij voor naar Catalonië gekomen is, geeft zijn ploeg aan. Meteen de reden waarom niemand hem opwachtte.

Het was eigenlijk toch al een bijzonder zicht: toen Egan Bernal in de eerste rit pech kende, bracht Froome hem terug tot in het peloton. Een opvallende rolverdeling, maar geen toeval. Toen Froome bij een versmalling ten val kwam in de tweede etappe, kreeg hij geen hulp van ploegmaats.

FROOME IN DIENST VAN BERNAL

"Hij is hier om Egan te ondersteunen", zegt ploegleider Nicolas Portal in een mededeling van de ploeg. "Maar het is zonde dat dit is gebeurd. Hij maakte geen kans om terug te keren. We konden niemand laten wachten of we hadden twee renners minder in het slot gehad om Egan te ondersteunen."

Naar verluidt had Froome hier overigens zelf geen problemen mee. "Froomey zei zelf om de ploegmaats vooraan te laten blijven. Uiteraard zullen we hem monitoren, maar het lijkt erop dat Froomey oké is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties