Philippe Gilbert en Niki Terpstra zijn voorgoed vereeuwigd
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Gilbert en Terpstra krijgen kassei in Ronde van Vlaanderenstraat

Philippe Gilbert en Niki Terpstra zijn voorgoed vereeuwigd
Foto: © photonews

Philippe Gilbert is sinds aan een soort tweede lente van zijn carrière bezig sinds hij bij Quick.Step weer kan tonen wat hij in zijn mars heeft. Zijn overwinning in de Ronde van Vlaanderen in 2017 was daar het beste bewijs bij. Daar hoort ook een vorm van vereeuwiging bij.

Hij heeft er even moeten op wachten, maar Philippe Gilbert heeft nu ook zijn eigen kassei aan het monument van Karel Van Wijnendaele in de Ronde van Vlaanderenstraat. Op deze kassei een foto van winnaar Gilbert, zijn naam en het jaartal van zijn zege. Het is een eer die alle winnaars van de Ronde van Vlaanderen te beurt valt.

EEN JAAR VERTRAGING VOOR GILBERT

Ook Niki Terpstra heeft overigens zijn kassei gekregen na zijn overwinning van vorig jaar. Gilbert had die van hem eigenlijk al eerder moeten krijgen, maar er waren vorig jaar problemen met de hechtingen van de foto op de harde kasseien. Die zijn nu opgelost.

Naast deze 'fotokasseien' komen ook de namen van alle winnaars op het wegdek in de Ronde van Vlaanderenstraat. Die van Terpstra zal binnenkort nog op de weg aangebracht worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

26/02/2020 Masters
29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad
01/03/2020 Kuurne-Brussel-Kuurne
07/03/2020 Strade Bianche
08/03/2020 - 15/03/2020 Paris-Nice

Nieuwste reacties