Spectaculaire daler uit Milaan-Sanremo waarschuwt: "Riskeer je leven niet voor zo'n nonsens!"

Spectaculaire daler uit Milaan-Sanremo waarschuwt: "Riskeer je leven niet voor zo'n nonsens!"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Superspannend was het alweer in de slotfase van Milaan-Sanremo, met Alaphilippe die uiteindelijk naar de overwinning sprintte. Maar de actie van de dag kwam misschien wel op naam van Niccolo Bonifazio. De Italiaan viel aan in de afdaling van de Cipressa en nam daarbij wel heel veel risico.

De renner van Direct Energie toonde zijn dalerskunsten aan de hele wereld. Aan een waanzinnige snelheid gooide hij zich volop in de bochten. Een spectaculair zicht. Bonifazio werd wel teruggegrepen, maar maakte indruk. In die mate zelfs dat mensen zijn manier van dalen nu proberen te imiteren.

Bonifazio richt zich tot hen op Facebook. "Ik maak me zorgen. Ik heb mensen gezien die zichzelf van de Cipressa gooien om mij na te doen. Ik zou deze genieën er graag aan herinneren dat de weg niet afgezet is voor verkeer. Riskeer je leven niet voor zo'n nonsens! Ik heb mijn data opzettelijk niet gedeeld op Strava omdat ik al vreesde dat zo'n dingen zouden kunnen gebeuren."

Het nemen van risico's is wel inherent aan de koers. Bonifazio is dan ook niet aan zijn proefstuk toe. "Het record in de afdaling staat op naam van ondergetekende, op 17 maart 2017, en is nog veel straffer. Als je op één of andere manier achterop geraakt, moet je alles doen om terug te keren en het onmogelijke riskeren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties