Wallonie-Bruxelles opent zijn rekening in Coppi e Bartali
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Emils Liepins wint ochtendrit in Coppi e Bartali

Wallonie-Bruxelles opent zijn rekening in Coppi e Bartali
Foto: © photonews

Ook Wallonie-Bruxelles staat op het scorebord. De procontinentale Belgische ploeg in de Coppi e Bartali, een Italiaanse rittenkoers die van start is gegaan met een ochtendrit. Aan het eind van een etappe van minder dan honderd kilometer had Emils Liepins de snelste sprint in huis.

De start en aankomst lag in Gatteo en tussendoor moesten de renners 97,8 kilometer afmalen. Een massasprint lag in de lijn der verwachtingen en bleek onvermijdelijk. Het spreekt voor zich dat er wel enkele thuisrijders tuk waren op een goed resultaat in eigen land. Riccardo Stacchiotti en Manuel Beletti waren de snelste Italianen aan de meet.

TWEEDE PROFZEGE LIEPINS

Toch werden ze allebei nog gevloerd door Emis Liepins, de Let van Wallonie-Bruxelles. Liepins, vorig jaar winnaar van de Heistse Pijl, is de enige niet-Belg in de selectie van de ploeg. Voor het algemeen klassement is Eliot Lietaer aangeduid als kopman.

De renners in de Coppi e Bartali zijn er nog niet vanaf voor vandaag. In de namiddag staat er nog een ploegentijdrit op het programma.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/09/2019 Trek CX Cup
29/09/2019 WK Yorkshire
05/10/2019 Berencross
06/10/2019 GP Neerpelt
12/10/2019 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties