Dappere De Gendt staat leiderstrui af in tweede zware bergrit, Astana is weer een dubbelslag rijker
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 3 reacties

Miguel Angel Lopez lost Thomas De Gendt af als leider in Ronde van Catalonië

Dappere De Gendt staat leiderstrui af in tweede zware bergrit, Astana is weer een dubbelslag rijker
Foto: © photonews

In de bergrit met aankomst op Valter 2000 had Thomas De Gendt al tot ieders verrassing schitterend standgehouden en hield hij nog een twintigtal seconden over. Ook La Molina nog over geraken als leider, was zoals verwacht teveel gevraagd. Lopez lost hem af na een uitstekend getimede aanval.

Xandro Meurisse verscheen niet meer aan de start, maar heel wat anderen hadden er wel nog zin in. Zo ontsnapte er een omvangrijke kopgroep van 24 renners met daarin een aantal mooie namen. Onder andere Nibali, Caruso, Matthews, Schachmann, Impey, Navarro en Knox hadden de boot niet gemist.

Op de Port de la Creueta werd de kopgroep al fel uitgedund. Mühlberger en Verona bereikten als eersten de top. In het peloton lieten ze zich op deze berg ook niet onbetuigd. Voor heel wat renners was het tempo van Team Sky te hoog gegrepen.

DE GENDT KRAAKT OP 10 KM VAN AANKOMST

Bevin maakte de sprong naar de twee voorin en later troepte het toch weer wat meer samen, waardoor we weer een stuk of tien leiders kregen. Uit dat groepje bleken Soler en Mühlberger de beteren te zijn bergop. In de groep der favorieten klampte De Gendt aan tot op tien kilometer van de streep. Dat was dan toch zijn breekpunt. Na enkele schitterende dagen geeft hij zijn leiderstrui af.

De voorsprong van de twee koplopers smelde op La Molina als sneeuw voor de zon. Ondertussen moesten namen als Zakarin, Pinot, Carapaz en Valverde al lossen bij de favorieten. Ook Mas, Porte en Kelderman waren eraan voor de moeite toen Sosa het tempo nog eens de hoogte injoeg.

LOPEZ HAALT BESTE VLUCHTERS NOG IN

Kopman Bernal nam het van hem over en dan volgden enkel Quintana, Yates en Lopez nog. Later kon de andere Yates met Kruijswijk wel weer aanpikken terwijl Lopez het ruime sop koos. In een wip ging Lopez meteen tot bij Soler en Mühlberger. Adam Yates had ook nog een venijnige versnelling in de benen, maar Bernal pareerde.

Vroege vluchters Soler en Mühlberger konden het tempo van Lopez logischerwijs niet blijven volgen. De Colombiaanse 'Superman' was zo op weg naar een dubbelslag: ritwinst en leiding in het algemeen klassement. Bernal en Yates kwamen te laat.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

06/03/2021 Strade Bianche
07/03/2021 Paris-Nice
10/03/2021 - 16/03/2021 Tirreno-Adriatico
17/03/2021 Nokere Koerse
19/03/2021 Bredene Koksijde Classic

Nieuwste reacties