De favorieten van Wielerkrant.be voor E3 BinckBank Classic: Belgische zege meer dan realistisch

De favorieten van Wielerkrant.be voor E3 BinckBank Classic: Belgische zege meer dan realistisch
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De E3 Binck Bank Classic is een afspraak tijdens het klassieke seizoen die niemand wil missen. Vorig jaar was het een voorbode voor de Ronde van Vlaanderen. Daarom willen de mannen in vorm zeker nog eens bevestigen. Onze ogen zijn vooral gericht op Oliver Naesen en Zdenek Stybar.

DE BLOKKEN

Er zijn wel enkele teams die als blok sterk naar voren komen. Met Deceuninck-Quick.Step uiteraard voorop. Jungels lijkt wel al wat van zijn pluimen verloren. Gilbert en Lampaert werkten al uitstekend in dienst. Zij kunnen het natuurlijk ook zelf afmaken, maar hebben in hun eigen ploeg te maken met een Stybar die weer op tafel komt kloppen.

De Tsjech is er dit jaar weer helemaal doorgekomen met winst in de Omloop en cijferde zich nadien weg voor Alaphilippe met eveneens voorbeeldig werk. In de E3 zal Stybar weer zelf willen scoren. Bij Trek-Segafredo hebben ze ook zo'n blok, alleen is het niveau een stuk minder. Jasper Stuyven lijkt toch de vooruitgeschoven man te worden, meer dan Degenkolb of Pedersen.

Bij Education First is er niet echt sprake van een blok, wel van een verdienstelijke backup in de persoon van Langeveld. Eigenlijk moet het toch van Sep Vanmarcke komen. Hij is misschien geprikkeld door de uitspraken van Tom Boonen. Wie weet laat Sep vrijdag zien dat hij wel durft gokken.

DE ONBETWISTE LEIDERS

Dé man in vorm is Oliver Naesen. In Harelbeke ligt voor hem een gouden kans om een klassieker te winnen. De vorige jaren was hij derde en vierde. Hij moet nog wat kunnen opschuiven. Naesen rijdt onvoorstelbaar sterk en het is nu nog kwestie om die bloedvorm te verzilveren. 

Van Peter Sagan zegt iedereen dat hij minder slecht is dan hij laat uitschijnen, maar de drievoudig wereldkampioen kwam de voorbije jaren niet echt tot zijn recht in Harelbeke. Wellicht ziet hij de koers toch vooral als voorbereiding op de Ronde en Roubaix, maar als ex-winnaar maakt hij zeker kans op winst. 

Van Avermaet is er wel op gebrand om zo snel mogelijk met een resultaat uit te pakken waarmee hij de slechte smaak van Milaan-Sanremo achter zich kan laten. Lotto-Soudal zet volop in op Tiesj Benoot. Die toonde al dat hij op Vlaamse bodem bij de beteren kan zijn, maar het afmaken is uiteraard nog iets anders.

Strijden om het kopmanstatuut moet Niki Terpstra bij Direct Energie niet doen, maar hij heeft het er ook niet bepaald gemakkelijk. Dit soort wedstrijden winnen zal bij zijn huidige ploeg een pak moeilijker zijn. Ook Wout van Aert moet een manier vinden om te winnen, maar zal wel vol vertrouwen rondrijden na alle terechte lof die hij kreeg.

Van de jonge garde van Jumbo-Visma lijkt hij wat het klassieke werk betreft zeker het verst te staan. Ook op de hellingen trapt hij nog serieus door. Als je kan wat hij deed op de Poggio in je tweede jaar als wegrenner, hoef je nergens schrik van te hebben.

Matteo Trentin verweet na Sanremo zijn medevluchters een gebrek aan initiatief, maar kwam zelf toch ook een tikkeltje tekort. Toch kan er met de Europese kampioen maar beter rekening gehouden worden. Kortom, weer heel wat namen die zich geroepen voelen. Naesen en Stybar hebben volgens ons toch een streepje voor.

De favorieten van Wielerkrant.be voor E3 BinckBank Classic:

***** Oliver Naesen - Zdenek Stybar
**** Peter Sagan - Wout van Aert - Greg Van Avermaet
*** Yves Lampaert - Tiesj Benoot - Philippe Gilbert
** Bob Jungels - Matteo Trentin - Sep Vanmarcke
* Jasper Stuyven - Niki Terpstra - Matej Mohoric - Alexander Kristoff

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties