Lotte Kopecky op het podium in Brugge-De Panne, Kirsten Wild de snelste van het pak

Kirsten Wild sprint naar zege in Brugge-De Panne terwijl Kopecky mooie ereplaats pakt

Lotte Kopecky op het podium in Brugge-De Panne, Kirsten Wild  de snelste van het pak
Foto: © photonews

Een dag na de mannenkoers reden de vrouwen hun versie van de Driedaagse Brugge-De Panne. Het zag er geen moment naar uit dat de massasprint vermeden kon woorden. Daarin deed Lotte Kopecky het voortreffelijk met een derde plaats. De overwinning was voor Kirsten Wild.

Zelfs al op ruim dertig kilometer van de aankomst reed het peloton al in groep richting de finish. De finale werd wel nog gekleurd door enkele uitvalspogingen, onder andere eentje van Bertizzolo, die geen kans op slagen maakten. 

Anderzijds waren er ook enkele jammerlijke valpartijen. Onder andere Longo Borghini was er eens het slachtoffer van. Ze gooide de fiets van een concurrente in al haar woede weg. Schade was er vooral aan het materiaal, Longo Borghini kon later gewoon aansluiten.

WILD VERUIT DE SNELSTE

Het werd dus de te verwachten massasprint. Dideriksen had een helpster te weinig en moest van veel te vroeg beginnen. Dan timede Kopecky veel beter en ze ging ook uitstekend van wiel naar wiel. Een knap stukje positioneren leverde haar de derde plaats op, net achter de Nederlandse Lorena Wiebes. Diens landgenote Kirsten Wild (WNT) was wel nog een heel stuk sneller.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties