Lotto-kopman duidt voornaamste concurrenten aan: "Jongens zoals Naesen en van Aert hebben indruk gemaakt"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Tiesj Benoot houdt rekening met Oliver Naesen en Wout van Aert in E3

Lotto-kopman duidt voornaamste concurrenten aan: "Jongens zoals Naesen en van Aert hebben indruk gemaakt"
Foto: © photonews

Met de E3 BinckBank Classic die eraan komt, laait de hoop bij Lotto-Soudal op om nog eens van een klassiek succes te proeven. Het is dan Tiesj Benoot die hiervoor zou moeten zorgen. Al is de concurrentie zeker niet min. Daar is Benoot zich ook al te zeer van bewust.

Benoot toont zich wel hoopvol. "Na Tirreno-Adriatico heb ik even rust genomen om daarna de trainingen opnieuw te hervatten, het parcours te verkennen en het materiaal te testen. Ik heb een goede Strade Bianche en Tirreno achter de rug, dus hoop ik die lijn door te trekken in het Vlaamse voorjaar. In de conditie waarin ik nu verkeer, moet het podium in de E3 de ambitie zijn."

Het nieuwe parcours heeft volgens hem voor-en nadelen. "Het traject onderging wel enkele wijzigingen in vergelijking met vorig jaar, maar toch blijft het een typisch E3-parcours. Het schrappen van de Eikenberg is een serieuze verandering. Op die manier is er iets meer tijd om na de Taaienberg op te schuiven. Zodra je de Kortekeer opdraait, kan je volgens mij nog moeilijk posities winnen."

OOK SAGAN BIJ TOPFAVORIETEN

Benoot weet ook maar al te goed uit welke hoek de concurrentie komt. "Omdat er een pak kandidaten zijn voor de zege, zal ik tijdens de wedstrijd geen specifieke renners in het oog houden. Jongens zoals Oliver Naesen en Wout van Aert hebben natuurlijk wel indruk gemaakt tijdens Milaan-Sanremo. Peter Sagan zijn conditie gaat ook in stijgende lijn, dus reken ik hem zeker tot de topfavorieten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

06/03/2021 Strade Bianche
07/03/2021 Paris-Nice
10/03/2021 - 16/03/2021 Tirreno-Adriatico
17/03/2021 Nokere Koerse
19/03/2021 Bredene Koksijde Classic

Nieuwste reacties