Lotto Soudal-kopman komt goed weg na ferme salto: "Voor hetzelfde geld was het voorjaar voorbij"
Redactie
| 0 reacties

Jens Keukeleire komt er al bij al goed vanaf na zware val in Brugge-De Panne

Lotto Soudal-kopman komt goed weg na ferme salto: "Voor hetzelfde geld was het voorjaar voorbij"
Foto: © photonews

Het voorjaar kon na woensdag wel eens afgelopen zijn voor Jens Keukeleire (Lotto Soudal). De Bruggeling maakte in zijn thuiskoers Brugge-De Panne een ferme salto, maar hield daar gelukkig geen zware blessure aan over.

Keukeleire ging op 11 kilometer over de Fransman Rudy Barbier en kwam op zijn hoofd terecht. "Eigenaardig dat hij daar in kant ging rijden", citeert Het Nieuwsblad Keukeleire. "We waren op die plaats al gepasseerd: van een brede baan ging het naar een smaller weggetje. Je zou denken dat iedereen wist dat er daar steentjes langs de kant lagen, maar er zijn er toch altijd een paar die niet goed opgelet hebben."

"Ik zat goed geplaatst, maar als ze voor jou vallen, dan ben je gezien. Het was schrikken, maar de schaafwonden vallen mee. In het gras vallen is toch nog altijd iets zachter dan op het asfalt. Ik viel wel op mijn nek en die is nog wat stijf, dus toch afwachten hoe dat evolueert. Maar ik weet nog wie ik ben, welke koers ik heb gereden en welke dag het is. Dus het zal wel niet erg zijn."

Doelen komen nu

Vorig jaar nog werd Keukeleire ziek na Brugge-De Panne. "Voor hetzelfde geld was het voorjaar voorbij. De koersen die nu komen zijn echt mijn doel en die zijn niet in gevaar. Ik heb nu een paar dagen om te recupereren, want de E3 Harelbeke reed ik sowieso niet. Zondag in Gent-Wevelgem wil ik er staan", klinkt het. 

"De vorm is goed, dat is het voornaamste. Ik had heel de dag goede benen en ik was ook de man voor de eindspurt. Ik ben geen rasspurter, maar wou er mij wel nog eens tussensmijten", besluit Keukeleire

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

06/03/2021 Strade Bianche
07/03/2021 Paris-Nice
10/03/2021 - 16/03/2021 Tirreno-Adriatico
17/03/2021 Nokere Koerse
19/03/2021 Bredene Koksijde Classic

Nieuwste reacties