Mikel Landa rekent af met Australiër en viert eerste zege sinds sleutelbeenbreuk

Mikel Landa wint tweede etappe Coppi e Bartali

Mikel Landa rekent af met Australiër en viert eerste zege sinds sleutelbeenbreuk
Foto: © photonews

Mikel Landa is weer helemaal terug. Het is een vaststelling die iedereen bij Movistar tevreden zal stemmen. De Spaanse klimmer was één van dé pechvogels van het seizoensbegin en brak zijn sleutelbeen in de Mallorca Challenge. In de Wielerweek Coppi e Bartali bewees hij nog te weten wat winnen is.

De tweede etappe in de Internationale Wielerweek Coppi e Bartali speelde zich af over een heuvelachtig parcours. Zes renners zaten in de lange ontsnapping. Toen ze aankwamen op de lokale rondjes, hadden ze zo'n drie en een halve minuut voorsprong.

In het peloton controleerde onder meer Mitchelton-Scott, dat op de eerste dag de ploegentijdrit had gewonnen. Nadat de kopgroep terug was gegrepen, waagde Landa zijn kans met een aanval. De Australiër Lucas Hamilton ging met hem mee.

KLEINE VOORSPRONG VOLSTAAT

De twee kregen slechts een beperkte voorsprong, maar slaagden er wel in de grote massa voor te blijven. Landa triomfeerde in een sprintje bergop. Hamilton heeft wel een mooie troostprijs te pakken: hij wordt de nieuwe leider. Het peloton arriveerde elf seconden te laat aan de aankomst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

30/10/2021 Mol
31/10/2021 Overijse
01/11/2021 Koppenbergcross
11/11/2021 Niel
13/11/2021 Leuven

Nieuwste reacties