Nederlander is Van der Poel en Van Aert dankbaar voor kijkplezier: "Ze koersen zoals 'in de tijd van Roger'"
Redactie
| 3 reacties

Laurens ten Dam is Wout Van Aert en Mathieu van der Poel dankbaar voor het kijkplezier

Nederlander is Van der Poel en Van Aert dankbaar voor kijkplezier: "Ze koersen zoals 'in de tijd van Roger'"
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel en Wout Van Aert hebben vorig weekend opnieuw indruk gemaakt met hun prestaties. Het zorgt voor lof van de collega-wielrenners, ook bij ervaren rot Laurens ten Dam (CCC).

Gent-Wevelgem wordt het eerste duel tussen de twee tenoren uit het veld. "Nu al ben ik ze dankbaar voor het kijkplezier dat ze me al hebben bezorgd", vertelt ten Dam in zijn column in Het Nieuwsblad. "Van de stenen van de Omloop naar de witte wegen in Italië. En van de Capi van Sanremo, tot de keien van Nokere en Denain. Overal waar deze kleppers starten, zorgen ze voor spektakel."

'Verschrikkelijke winter'

Nochtans hebben ze allebei een slopende winter achter de rug, op fysiek én op mentaal vlak. Zeker wat Van Aert betreft. "Meerdere malen heb ik dit seizoen geen cent gegeven voor hun kansen. Eén woord voor Wouts winter? Verschrikkelijk. Na alle ellende met zijn contract en de mokerslagen uitgedeeld door zijn grote concurrent, bestond het niet dat deze jongen een goed voorjaar zou rijden."

"Hoogst verbaasd was ik dan ook toen ik hem op de voorposten zag in de Omloop. En toen ik hem met zijn 80 kilo podium zag rijden in de Strade was ik ronduit verrast, wat omsloeg in grote bewondering toen ik hem twee weken later zonder wedstrijdritme in het wiel van Alaphilippe, Valverde en Sagan de Poggio zag bestormen. Wat een klasbak!"

'Het peloton aan stront'

Voor Van der Poel leek het voorjaar zelfs over te zijn na zijn val in Nokere Koerse. "En dan Mathieu. Misselijk werd ik toen ik hem zag liggen in Nokere. Zwaar geblutst werd die op een brancard geladen. 'Voorjaar voorbij', dachten we. En vier dagen later rijdt meneer het hele peloton aan stront in de GP Denain."

"Allebei beschikken ze over een enorm incasserings- en herstelvermogen. Ze koersen zoals 'in de tijd van Roger' las ik afgelopen dinsdag in deze krant. Dat klopt. Waar het hele peloton in Spanje op trainingskamp was in de winter, legden deze twee kemphanen elkaar iedere week weer het vuur aan de schenen in het zand van Koksijde, de schuine kant van Namen of op de hellingen van de Koppenberg. Koersen à l'ancienne, ik mag dat wel", besluit de Nederlander. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

06/03/2021 Strade Bianche
07/03/2021 Paris-Nice
10/03/2021 - 16/03/2021 Tirreno-Adriatico
17/03/2021 Nokere Koerse
19/03/2021 Bredene Koksijde Classic

Nieuwste reacties