Oliver Naesen niet akkoord met Sven Nys: "Gezien met wie ik op pad was?"
Redactie
| 28 reacties

Oliver Naesen klaar voor zijn Vlaamse voorjaarswedstrijden

Oliver Naesen niet akkoord met Sven Nys: "Gezien met wie ik op pad was?"
Foto: © photonews

De komende wedstrijden krijgt Oliver Naesen (AG2R-La Mondiale) ongetwijfeld heel wat sterren achter zijn naam in de voorbeschouwingen. Niet onlogisch na zijn knappe tweede plek in Milaan-Sanremo.

Wout Van Aert reageerde teleurgesteld na zijn zesde plek in La Primavera, Oliver Naesen was dan weer dolgelukkig met zijn tweede plek. Vreemd contrast, nee? Sven Nys vond alvast dat de renner uit het Oost-Vlaamse Berlare misschien iets te blij was met die tweede plek na winnaar Julian Alaphilippe. 

"Gezien met wie ik op pad was? Ik kwam scheel boven op de Poggio. Als je in een groepje met Sagan, Kwiatkowski, Valverde, Trentin en Alaphilippe zit - Van Aert had ik eerst niet gezien - dan mag je trots zijn als je tweede wordt", pareert Naesen in HLN. "Ik heb trouwens gekoerst om te winnen, hé, het is niet dat ik uit de weg ben gegaan voor die mannen. Ik ben geklopt door een betere renner, that's life."

Meer speculeren

Analist Eddy Planckaert vindt dan weer dat Naesen meer moet durven speculeren. "Ik vind niet dat ik met mijn krachten woeker. In Sanremo heb ik even geprobeerd in de afdaling van de Poggio, maar toen ik zag dat Valverde meteen reageerde, heb ik direct ingehouden. Of bedoelt hij Kuurne? Die Jungels was daar zó goed. Ik had nooit gedacht dat iemand me eraf kon rijden op het vlakke..."

Tom Boonen denkt dan weer dat 'Oli' er klaar voor is en dat hij genoeg heeft aan wat losrijden en enkele verkenningen. "Juist, volledig akkoord. Beter ga ik niet meer worden. Als ik het toch zou proberen, ga ik me kapot rijden", besluit Naesen

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

06/03/2021 Strade Bianche
07/03/2021 Paris-Nice
10/03/2021 - 16/03/2021 Tirreno-Adriatico
17/03/2021 Nokere Koerse
19/03/2021 Bredene Koksijde Classic

Nieuwste reacties