'Op vraag van Greg Van Avermaet': aanloop naar Oude Kwaremont in de Ronde gewijzigd

Redactie
| 0 reacties
'Op vraag van Greg Van Avermaet': aanloop naar Oude Kwaremont in de Ronde gewijzigd
Foto: © photonews

De organisatie van de Ronde van Vlaanderen heeft een wijziging doorgevoerd in het parcours. Op vraag van Greg Van Avermaet en enkele andere renners werd de aanloop naar de Oude Kwaremont gewijzigd. Zo wordt de Paddestraat geschrapt.

Dat meldt organisator Wim Van Herreweghe. "Greg Van Avermaet en wijzelf waren vragende partij om de Paddestraat te schrappen", klinkt het in HNB. "Na ook eens te polsen bij enkele andere renners, hebben we dan maar beslist om voortaan via de Parklaan naar de voet van de Oude Kwaremont te rijden. De Paddestraat is risicovoller en intenser, via de Parklaan doen we het op de klassieke manier."

"Door de Paddestraat rechts te laten liggen, is het ook gemakkelijker om motors en auto's tijd te geven om zich uit de voeten te maken."

Ook de komende seizoenen blijft het parcours zo behouden. "Ook de volgende jaren behouden we deze aanloop naar de Oude Kwaremont. Alle wegenwerken in de buurt zijn gedaan, zodat we dit nu definitief kunnen vastleggen. De beruchte paal op de hoek gaan we beveiligen met stootkussens, zo kan er niemand nog tussen de paal en de muur rijden, wat vroeger weleens gebeurde", besluit Van Herreweghe. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties