Problemen rond Mark Cavendish wegen zwaar op heel Dimension Data

Dimension Data draait vierkant door onzekerheid rond Mark Cavendish

Problemen rond Mark Cavendish wegen zwaar op heel Dimension Data
Foto: © photonews

Is Mark Cavendish bezig aan zijn zwanenzang als wielrenner? We hopen in elk geval van niet, want hij verdient zeker een betere afronding van zijn loopbaan. Alleen is dat niet iedereen gegeven. Cavendish koerst momenteel niet en niemand kan echt zeggen wanneer hij dat wel weer zal doen.

Na enkele jaren van valpartijen en vooral ziekte wilde Cavendish dit jaar proberen zijn niveau van weleer nog eens te bereiken. Hoewel er hierrond veel scepsis was, geloofde hij er zelf nog altijd volop in. Voorzichtig beginnen in de Ronde van San Juan. Toch een keertje top tien gereden. Hierna ging het echter alleen maar naar beneden.

Meedoen in de sprints zat er in de Verenigde Emiraten nooit in en in Parijs-Nice bleek Cav niet over een niveau te beschikken om overeind te blijven in een sterk deelnemersveld. In de waaiers werd hij weggereden en het einde van de tweede etappe haalde hij al niet meer.

VIRUS SPEELT GEEN ROL MEER

Momenteel koerst hij dus zelfs niet. Trainen doet hij wel, wedstrijden rijden niet. En hoe te bepalen wanneer hij wel weer in staat is om wedstrijden van niveau te rijden? Het ziet er allemaal wat somber uit. Ook omdat het Epstein-Barrvirus, waar hij zolang last van had en waar hij verschillende keren door herviel, hem momenteel geen parten speelt.

Zijn ploeg meldt dat hij geen hinder meer ondervindt van het virus. Cavendish is dus niet ziek en toch draait het niet zoals het zou moeten. Dat heeft ook vat op de rest van de ploeg. Het uithangbord kan niet ingezet worden en dus gaan de helpers niet nog dat extra tandje bijsteken. Daar zijn de andere renners die dan voor overwinningen moeten zorgen, ook niet bij gebaat.

POVERE STATISTIEKEN

De statistieken die het team kan voorleggen zijn dan ook niet overweldigend. Drie overwinningen in totaal: daarbij ook de zege van Stefan de Bod in een tijdrit op de Afrikaanse kampioenschappen, niet meteen een wedstrijd van hoog niveau. Dan is de tijdritzege van Boasson Hagen in de Ronde van Valencia al een heel stuk meer waard.

Voorts sprintte Giacomo Nizzolo naar de overwinning in de slotrit van de Ronde van Oman. De enige zege in een rit in lijn in 2019: dat is heel povertjes voor een team van die omvang. Dimension Data draait vierkant. Het uitblijven van meer zeges, in combinatie rond al die onzekerheid rond de kopman, doet ook iets met het vertrouwen van een ploeg.

DRUK OP HAGEN EN ANDERSEN

En ook met het beeld dat andere teams hebben van Dimension Data. Wees maar zeker dat renners van Deceuninck-Quick.Step en Astana, wie het ook moge zijn, behoorlijk wat angst inboezemt bij de tegenstand. Bij Dimension Data is dat bij niemand het geval. Dat zal op korte termijn alleen veranderen als pakweg Boasson Hagen of Valgren Andersen binnenkort voor een succes zorgt in het klassieke werk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

30/10/2021 Mol
31/10/2021 Overijse
01/11/2021 Koppenbergcross
11/11/2021 Niel
13/11/2021 Leuven

Nieuwste reacties