Greg Van Avermaet vol vertrouwen na E3: "Denk en verwacht dat Mathieu zal meedoen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Greg Van Avermaet vol vertrouwen na E3: "Denk en verwacht dat Mathieu zal meedoen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Twee dagen na zijn sterke E3 Prijs Harelbeke wacht de volgende klassieker al voor Greg Van Avermaet. De CCC-renner won twee jaar geleden Gent-Wevelgem en weet dat de wind in zijn voordeel kan spelen.

Van Avermaet tankte vrijdag vertrouwen in Harelbeke. Op de Tiegemberg moesten heel wat namen lossen na zijn inspanning. "Achteraf was het leuk om de beelden nog eens terug te zien", gaf Van Avermaet toe. "Dat geeft vertrouwen naar de volgende wedstrijden toe. Ik stond twee keer op het podium in Vlaanderen en was twee keer misschien wel de beste man in koers."

"Deze koers ligt mij iets minder, maar door de wind denk ik wel dat ik een rol van betekenis kan spelen. Het zal een heel lastige koers worden, ook door die 250 kilometer", voorspelt de CCC-kopman. "Ik hoop dat ik met een klein groepje naar de meet kan."

Debutant Van der Poel

Ook aan Van Avermaet werd de vraag gesteld wat hij van het debuut van Mathieu van der Poel in de WorldTour verwachtte. "Ik verwacht er heel veel van, want hij zit ook nog fris", klinkt het. "Ik heb de E3 in de benen, met een dag recuperatie tussen. Maar ik verwacht Mathieu in de finale en ik denk dat hij meteen gaat meedoen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties