Luitenant van Valverde voorspelt belangrijke rol voor Roelandts in steun van wereldkampioen

Luitenant van Valverde voorspelt belangrijke rol voor Roelandts in steun van wereldkampioen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Jürgen Roelandts mag zich dan al wel helemaal geïntegreerd hebben bij Movistar, op sportief vlak heeft de overstap hem nog niet veel opgeleverd. Daar komt binnenkort misschien verandering in wanneer Roelandts echt gaat samen rijden met Valverde. Imanol Erviti denkt er ook zo over.

De 35-jarige Erviti rijdt ook voor Movistar en is zowat de luitenant van Alejandro Valverde. In Marca blikt Erviti vooruit naar Valverde's deelname aan de Ronde van Vlaanderen. "Talenten zoals Alejandro zijn tot alles in staat. Het is de eerste keer dat hij de Ronde van Vlaanderen rijdt, dat zorgt voor opwinding."

Dat wel, maar zit er ook een resultaat in? "Normaal gesproken houdt hij de echte specialisten niet bij, maar iedereen heeft respect voor hem. Hij weet wat hij moet doen en deed het vorig jaar uitstekend in Dwars door Vlaanderen."

Jürgen Roelandts gaat heel belangrijk zijn 

Imanol Erviti

Bovendien heeft hij dit jaar een Vlaamse renner aan zijn zijde die de Vlaamse wegen wel kent als zijn broekzak. "Jürgen Roelandts gaat heel belangrijk zijn. Wat voor Alejandro elke kilometer nieuw is, is voor Roelandts eenvoudig."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties