Museeuw verklaart wat het moeilijkste is aan Gent-Wevelgem

Museeuw verklaart wat het moeilijkste is aan Gent-Wevelgem
Foto: © photonews

Ook voor Johan Museeuw is het uitkijken naar hoe de renners het er vanaf brengen in Gent-Wevelgem en meer bepaald op welke wijze ze gaan koersen. Met de Kemmelberg duidt de 'Leeuw van Vlaanderen' meteen het cruciale punt van de wedstrijd aan. Hij geeft de renners alvast wat advies.

In een filmpje voor Het Nieuwsblad en Flanders Classics is Museeuw het parcours van Gent-Wevelgem nog eens gaan verkennen. "Er zijn twee factoren: de wind en tweemaal de Kemmelberg. De steile kant is heel moeilijk. Daar kun je echt de afscheiding gaan maken" weet Museeuw. "Die moet je ook tactisch en technisch nemen."

Het kan er nog al eens een gedrum zijn. "Het moeilijkste is positie nemen beneden aan de Kemmelberg. Dan kom je meestal met 150 renners beneden aan de voet opgedraaid aan een hoog tempo. Dan is het vooral positie kiezen vooraan. Top tien rijden is  daar noodzakelijk."

VERRASSINGEN OP BANEBERG?

Museeuw geeft ook nog wat goede raad voor het oprijden van een andere heuvel in de wedstrijd. "Baneberg is de minst moeilijk helling van Gent-Wevelgem, maar toch: vooraan fietsen. Zeker de tweede maal. Het kan altijd verrassingen geven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties