Oliver Naesen snakt naar een zege na nieuwe podiumplek: "Maar blij dat ik niet mee was met die waaier"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 7 reacties
Oliver Naesen snakt naar een zege na nieuwe podiumplek: "Maar blij dat ik niet mee was met die waaier"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Opnieuw een podiumplek maar opnieuw geen zege voor Oliver Naesen (AG2R-La Mondiale), die derde werd in Gent-Wevelgem. De trainingsmaat van Greg Van Avermaet was achteraf blij dat hij niet mee vooraan zat tijdens de waaiervorming.

"Ik ben zeker geen massasprinter geworden", lachte Oliver Naesen na zijn derde plek. "Dit is een geruststelling. Vrijdag was ik na de E3 wat gefrustreerd, want ik had het gevoel dat ik mezelf wat had laten flikken. Maar ja, that's life."

'Niet gepanikeerd'

De koers leek al snel in een beslissende plooi te liggen. Naesen miste de slag en was achteraf blij dat hij niet mee was. "Ik heb niet echt gepanikeerd, want ik heb al veel in de situatie gezeten waarbij ik wel mee ben. Dan rijd je als een zot en plots kom je dan aan een stuk tegenwind en rijdt niemand meer mee."

"Eigenlijk was ik blij dat ik niet mee was, want ik ken mezelf en ik zou me misschien voorbij gereden hebben. Ik zat op mijn gemak. Ik had verwacht dat de sterke renners op de Kemmelberg het gaatje zouden dichtrijden."

"Het zal moeilijk zijn om de Ronde te winnen, maar ik ga sowieso meedoen", besluit Naesen. "Ik zou graag eens winnen, maar ik heb het daar zo moeilijk mee. Ik heb misschien eens een déclic nodig."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties