Thomas De Gendt zet kroon op het werk na succesvolle week: "Weet heel goed waar mijn beperkingen bergop liggen"
Redactie
| 21 reacties

Thomas De Gendt vindt winst in bergklassement in Ronde van Catalonië een mooi extraatje

Thomas De Gendt zet kroon op het werk na succesvolle week: "Weet heel goed waar mijn beperkingen bergop liggen"
Foto: © photonews

De Ronde van Catalonië is uitgedraaid op een succesverhaal voor Thomas De Gendt. De eeuwige aanvaller van Lotto Soudal won een rit, reed drie dagen in de leiderstrui en stelde als kers op de taart ook nog zijn bergtrui veilig in de slotetappe naar Barcelona.

De Gendt ging vandaag opnieuw in de aanval om nog wat extra bergpunten te sprokkelen. "Het plan was om deel uit te maken van de vroege vlucht, niet enkel om de bergtrui veilig te stellen, maar ook om voor de ritzege te gaan", legt de Waaslander uit. "Uiteindelijk komt de winnaar, Davide Formolo, uit de ontsnapping en bleek het dus zeker de juiste tactiek."

"Ik had echter jammer genoeg niet meer de benen om mee te gaan met Formolo. Ik wist dat ik op de eerste drie hellingen de punten moest pakken om zeker te zijn van het bergklassement. Daarna viel Formolo meteen aan, maar ik had geen antwoord meer klaar. Na een lastige week in Catalonië en zeker ook een zware Parijs-Nice was het vat een beetje leeg vandaag", gaf hij toe. 

'Mooi extraatje'

Maar het was dus meer dan een geslaagde rittenkoers voor De Gendt. "Ik kijk uiteraard tevreden terug op de Ronde van Catalonië. Vooral de ritoverwinning was heel mooi en het deed deugd om al een zege op mijn naam te kunnen schrijven. De bolletjestrui erbovenop is een mooi extraatje. Natuurlijk wou ik de leiderstrui zo lang mogelijk verdedigen, maar een goed klassement heeft er nooit echt ingezeten."

Bergop was de concurrentie nu eenmaal te sterk. "Ik weet ook heel goed waar mijn beperkingen liggen bergop", aldus De Gendt. "Ik heb zes van de zeven dagen rondgereden in een leiderstrui, dus kan ik met zekerheid zeggen dat ik een geslaagde week achter de rug heb. Na een lange stage in Calpe wordt de Ronde van Romandië mijn eerstvolgende wedstrijd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

05/04/2020 Ronde van Vlaanderen
06/04/2020 - 11/04/2020 Ronde van het Baskenland
08/04/2020 Scheldeprijs
12/04/2020 Parijs-Roubaix
15/04/2020 Brabantse Pijl

Nieuwste reacties