Wat een koers! Gent-Wevelgem ontploft al vroeg met dank aan een kopgroep vol ronkende namen
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Wevelgem
| 6 reacties

Gent-Wevelgem ontploft al snel aan een waanzinnig tempo

Wat een koers! Gent-Wevelgem ontploft al vroeg met dank aan een kopgroep vol ronkende namen
Foto: © photonews

Koersen is oorlog. Maar nog een tikkeltje meer in deze editie van Gent-Wevelgem. In de eerste twee uur is er aan een waanzinnig tempo gekoerst, met een grote kopgroep mét enkele ronkende namen tot gevolg.

De renners zeiden het voor de start allemaal in koor. "De wind zal een belangrijke rol spelen." Twee uur later lijkt Gent-Wevelgem een memorabele editie te worden. Nog voor de Moeren was het spektakel al aan de gang. Jumbo-Visma en Trek-Segafredo hadden er zin in en de waaiers waren een feit. Een gemiddelde van bijna 53 kilometer per uur in de eerste twee wedstrijduren. Alsjeblieft! 

Ondertussen ontstond er een grote kopgroep met heel wat topfavorieten: Wout Van Aert, Mathieu van der Poel, Peter Sagan, Matteo Trentin, John Degenkolb, Jasper Stuyven, Fernando Gaviria en nog enkele renners. 

Deceuninck-Quick.Step lijkt de grote verliezer van de dag te worden, want alleen trouwe knecht Tim Declercq zit vooraan. Zdenek Stybar, Elia Viviani, Yves Lampaert en Philippe Gilbert hebben dus allemaal de slag gemist. Net als Greg Van Avermaet overigens. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

05/12/2020 Cyclocross Boom
06/12/2020 Dendermonde
13/12/2020 GP Zonhoven
19/12/2020 Cyclocross Asper-Gavere
20/12/2020 Namen

Nieuwste reacties