Wat een koers! Gent-Wevelgem ontploft al vroeg met dank aan een kopgroep vol ronkende namen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Wevelgem
| 6 reacties
Wat een koers! Gent-Wevelgem ontploft al vroeg met dank aan een kopgroep vol ronkende namen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Koersen is oorlog. Maar nog een tikkeltje meer in deze editie van Gent-Wevelgem. In de eerste twee uur is er aan een waanzinnig tempo gekoerst, met een grote kopgroep mét enkele ronkende namen tot gevolg.

De renners zeiden het voor de start allemaal in koor. "De wind zal een belangrijke rol spelen." Twee uur later lijkt Gent-Wevelgem een memorabele editie te worden. Nog voor de Moeren was het spektakel al aan de gang. Jumbo-Visma en Trek-Segafredo hadden er zin in en de waaiers waren een feit. Een gemiddelde van bijna 53 kilometer per uur in de eerste twee wedstrijduren. Alsjeblieft! 

Ondertussen ontstond er een grote kopgroep met heel wat topfavorieten: Wout Van Aert, Mathieu van der Poel, Peter Sagan, Matteo Trentin, John Degenkolb, Jasper Stuyven, Fernando Gaviria en nog enkele renners. 

Deceuninck-Quick.Step lijkt de grote verliezer van de dag te worden, want alleen trouwe knecht Tim Declercq zit vooraan. Zdenek Stybar, Elia Viviani, Yves Lampaert en Philippe Gilbert hebben dus allemaal de slag gemist. Net als Greg Van Avermaet overigens. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties