Wout Van Aert bevestigt opnieuw: "We verdienen meer dan die vijfde plek"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Wevelgem
| 44 reacties

Sterke prestatie in Gent-Wevelgem bevestiging van goede vorm voor Wout Van Aert

Wout Van Aert bevestigt opnieuw: "We verdienen meer dan die vijfde plek"
Foto: © photonews

De heren veldrijders - mogen we ze überhaupt zo nog noemen - hebben zich opnieuw van hun beste kant laten zien in Gent-Wevelgem. Mathieu van der Poel werd knap vierde, een uitmuntende Wout Van Aert zag zijn ijzersterke koers niet met een mooie notering beloond worden.

Van Aert was van in het begin van de koers erg attent en zat mee in de grote kopgroep. "Ik voelde mij heel goed vandaag", vertelde Van Aert na afloop. "Dit was enorm lastig. Het was van in het begin oorlog. Als ploeg hebben we een mooie koers gereden. Het vertrouwen is er en dan kan iedereen boven zichzelf uitstijgen."

"We worden hier vijfde met Danny (van Poppel, red.), maar we verdienen beter dan die uitslag", vervolgde de renner van Jumbo-Visma. "Hij was onze beste kans om de sprint te rijden."

In de finale was het moeilijk om zelf nog iets te forceren. "Het was een beetje moeilijk om nog scheuren te veroorzaken door de wind. Vanaf Menen hebben we de kaart van Danny getrokken."

Bevestiging

Van Aert bevestigde zo opnieuw na prima uitslagen in de Strade Bianche, Milaan-Sanremo en de E3. "Ik ben zelf tevreden over de benen. Het ging goed vandaag en dat is toch de bevestiging dat ik goed bezig ben", eindigde Van Aert

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties