Wout Van Aert: "Mathieu is een klasbak. Hij zal er straks wel bij zijn in de finale"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Deinze
| 26 reacties
Wout Van Aert: "Mathieu is een klasbak. Hij zal er straks wel bij zijn in de finale"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In Gent-Wevelgem krijgen we een eerste duel van 2019 op de weg tussen Mathieu van der Poel en Wout Van Aert. Van Aert verwacht de Nederlander alvast in de finale.

Van der Poel rijdt in Gent-Wevelgem zijn eerste WorldTour-koers. Meteen ook het eerste duel van het jaar tussen Van Aert en de Nederlander op weg. "Ik begon hem al te missen", lachte Van Aert. "Voor de mensen is het leuk om naar uit te kijken, maar voor mij maakt het niet zo veel verschil."

"Ik verwacht Mathieu in de finale. HIj is een klasbak en hij zal er wel bij zijn. Maar er zijn nog andere tegenstanders vandaag. Ik zal hem zeker even dag gaan zeggen. We komen goed overeen."

Recuperatie

Van Aert werd vrijdag nog knap tweede in de E3 Prijs. Met slechts één dag recuperatie verwacht de renner van Jumbo-Visma een zware wedstrijd. "Met het gevoel in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo had ik toch verwacht om in de E3 de finale te rijden. Ik had blijkbaar een goede dag vrijdag."

"Maar het zijn twee zware klassiekers op drie dagen tijd. Het is de eerste keer dat ik mij daar aan waag, dus het is nog wat afwachten of ik helemaal hersteld ben. De wind zal een belangrijke rol spelen, dus ik verwacht een lange, hectische dag", besluit Van Aert. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties