De Cauwer van zijn sokken geblazen door van Aert en ziet groot probleem voor Van Avermaet
Redactie
| 4 reacties

José De Cauwer onder de indruk van van Aert en vreest voor CCC

De Cauwer van zijn sokken geblazen door van Aert en ziet groot probleem voor Van Avermaet
Foto: © photonews

Eenmaal op de Vlaamse hellingen zijn Greg Van Avermaet en Wout van Aert bij de sterkste Belgen. Dat belooft voor onder meer de Ronde van Vlaanderen. Een groot verschil is wel de ploeg die achter hen staat. De Cauwer vindt CCC nog zwakker dan oorspronkelijk verwacht.

Dat van Aert zich op de weg zo tussen de groten mengt, is toch straffe koffie. "Vorig jaar al een ongelooflijke binnenkomer. Je zou gedacht hebben: als hij hetzelfde laat zien, is dat al goed genoeg. Maar hij geeft er nog een lap bovenop. Van Aert is nu bij de besten in de finale", zegt De Cauwer aan Sporza.

KUNSTSTUKJE OP DE KEMMEL

Ook in Gent-Wevelgem imponeerde de renner van Jumbo-Visma. "Wat hij liet zien op de Kemmelberg, dat was een kunststukje. Dit is veel meer dan de crosser van Aert. Je kunt ook niet van crossers spreken, het zijn gewoon toprenners."

En Van Avermaet? Die is ook goed, maar die ploeg van hem... "Eén tegen één is er geen probleem. Dan behoort hij nog altijd tot de top vijf van de wereld. Als je steun nodig hebt van je ploeg, kom je in de problemen. Laat ons voor Greg hopen dat de koers zondag snel in de plooi ligt. Dan wordt het een man-tegen-man-gevecht. Als het een tactische koers wordt en hij zit alleen, gaat dat ook op je moreel werken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties