Jan Bakelants niet mals voor ex-werkgever AG2R-La Mondiale

Redactie
| 0 reacties
Jan Bakelants niet mals voor ex-werkgever AG2R-La Mondiale
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vanavond is er de eerste aflevering van Vive le Vélo, Leve de Ronde. Maar Sporza publiceerde ook al een podcast van Vive le Vélo. Daarin was Jan Bakelants openhartig over zijn vertrek bij AG2R-La Mondiale.

Bakelants reed in totaal vier seizoenen bij de Franse ploeg, maar komt sinds begin dit jaar uit voor Team Sunweb. Het werd uiteindelijk geen vertrek in schoonheid. Mede dankzij zijn zware val van eind 2017. "Ik was heel ontgoocheld in de houding van de ploeg toen ik mijn ongeluk heb gehad in de Ronde van Lombardije", vertelt Bakelants. 

"Ik ben aan mijn lot overgelaten en dat is al begonnen de avond van de val zelf. Iedereen van de ploeg is naar huis gegaan, niemand heeft er zich iets van aangetrokken. Niemand heeft zich ervan vergewist hoe ernstig de situatie was. Er is geen ploegarts bij mij geweest. Er was een instabiele wervelfractuur, wat echt op het randje van verlamming is en er is die avond niemand in het ziekenhuis gebleven."

"Mijn ouders, die een medische achtergrond hebben, zijn dan in hun auto gesprongen en naar Como gereden", zegt hij. In 2018 ging Bakelants zijn laatste contractjaar bij AG2R in. Maar dat was geen pretje voor de Kempenaar. "Ik moest ineens in Frankrijk bij een arbeidsgeneesheer passeren. Dat was als bescherming van de werknemer, dat hij niet te vroeg weer aan het werk moest."

"Maar een jaar eerder had Stijn Vandenbergh een schedeltrauma opgelopen bij een val in de Vierdaagse van Duinkerke. Ik vroeg of het bij hem ook zo gegaan was, maar hij wist van niets. Het leek alsof ze met opzet mijn comeback achteruit wilden duwen. Terwijl een professor het licht op groen had gezet. Maar op het vlak van betalen waren ze wel correct."

De druppel was het missen van de Ronde van Spanje. "Het hele jaar heeft AG2R me warm gehouden met de wortel van de Vuelta. Ik zou zeker de Vuelta kunnen rijden, maar een week ervoor belden ze dat ik niet mee mocht. Het was een opeenstapeling van ongelukkige démarches van AG2R", zegt hij nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties