Kritiek op CCC neemt opnieuw toe - Greg Van Avermaet: "Hoop dat de ploeg toch iets beter is in de Ronde"

Redactie
| 13 reacties
Kritiek op CCC neemt opnieuw toe - Greg Van Avermaet: "Hoop dat de ploeg toch iets beter is in de Ronde"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bij CCC mogen ze zich stilaan toch eens achter de oren krabben. Ook in Gent-Wevelgem zat kopman Greg Van Avermaet maar al te snel geïsoleerd en zonder ploegmaats. Niet ideaal met de Ronde en Roubaix in aantocht.

Ook Van Avermaet liet zich verrassen toen een ruime kopgroep met veel favorieten vertrok. Hij stak de hand dus ook in eigen boezem. "Het was op een heel eigenaardig moment. De wind zat mee. Ik dacht nog dat ze daar niet konden vertrekken", aldus Van Avermaet in Het Nieuwsblad. "Maar dan viel er een gaatje en was het toch gebeurd. Stom. Ik was liever mee geweest. Dan had ik op mijn gemak gezeten."

In de achtervolging op die kopgroep moest de CCC-kopman enkele mannetjes opsouperen. Maar dan nog. Van Avermaet zat (opnieuw) veel te snel alleen. Waar waren Wisnowski, Van Keirsbulck en de andere ploegmaats? In de laatste 50 kilometer werd 'Gouden Greg' aan zijn lot overgelaten. 

'Krachten gekost'

"Iedereen heeft zijn best gedaan", vervolgde Van Avermaet. "Maar in die grote groep had ik er inderdaad graag iemand bij gehad. Dat zou het zoveel makkelijker maken voor mij. Ik heb wel ervaring, maar nu zit je altijd zelf in de wind naar voor te rijden. Dat kost krachten. Maar ik kan er ook niets aan veranderen."

De kritiek op CCC neemt dus toe. In de Ronde van Vlaanderen zou Van Avermaet het graag anders zien. "Ik hoop dat de ploeg dan toch ietsje beter is. Maar dat is een andere wedstrijd. De Ronde is meer zoals de E3 Harelbeke. Dat ligt mij beter. Daar moet je het toch vooral alleen doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties