Lesje voor Deceuninck-Quick.Step: "Het is niet omdat we één mindere koers rijden, dat de rest al vergeten is"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Wevelgem
| 9 reacties
Lesje voor Deceuninck-Quick.Step: "Het is niet omdat we één mindere koers rijden, dat de rest al vergeten is"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bij Deceuninck-Quick.Step misten ze de slag helemaal toen de waaiers in Gent-Wevelgem werden opgezet. Voor één keer zaten de renners van de meest succesvolle ploeg van het moment dus in het defensief.

Met alleen Tim Declercq voorin had Deceuninck-Quick.Step zich toch laten verrassen. "We hebben een hele dag een beetje achter de feiten aangereden", vertelde Lampaert na afloop. "We hadden gelukkig Tim Declercq nog mee en dat nam toch wat druk weg, maar dit is niet onze manier van koersen."

"We waren niet op ons gemak en waren er niet gerust in. Ik dacht op een bepaald moment wel dat de koers gedaan was. Ik voelde me minder dan vrijdag in de E3 Prijs, maar ik heb dan ook veel gegeven vandaag."

'Patat gekregen'

Lampaert zelf stak veel energie in de achtervolging op de koplopers. "Ik heb veel gegeven in de achtervolging en heb daarna toch een patat gekregen. Dat kostte veel krachten, waardoor ik in Ieper volledig leeg was."

"Hoe groot de ontgoocheling is? Het is niet omdat we één mindere koers rijden, dat de rest al vergeten is. Er zat misschien wat meer in, maar tactisch hebben we niet zo goed gereden. Dit is een les voor wat er komt. Hopelijk zitten we volgende week in een andere situatie en kunnen we het weer in ons voordeel laten uitdraaien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties