Lotto niet van plan zich te laten verrassen door Jumbo-Visma en Deceuninck-Quick.Step

Lotto niet van plan zich te laten verrassen door Jumbo-Visma en Deceuninck-Quick.Step

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het klassieke voorjaar heeft Lotto-Soudal nog niet veel geluk gebracht, met enkel in de Omloop Het Nieuwsblad en de Strade Bianche een plek in de top vijf. Wie weet komt er in Dwars door Vlaanderen verandering in. Loto moet dan wel weer opboksen tegen Jumbo-Visma en Deceuninck-Quick.Step.

Sportdirecteur Frederik Willems schetst zijn verwachtingen. "Binnen de ploeg beschouwen we Dwars door Vlaanderen niet als de ultieme voorbereiding op de Ronde, maar gewoon als een wedstrijd waarin we vol voor winst willen gaan. Dat er in Waregem met een uitgedund peloton wordt gesprint om de zege, behoort tot de mogelijkheden."

BENOOT KOPMAN

De Belgische ploeg is er vooral op gericht de boot niet te missen. "Tiesj Benoot - onze kopman voor woensdag - reed vorig jaar een heel sterke wedstrijd, maar was op het beslissende moment niet mee. Dit jaar moeten we ervoor zorgen dat een dergelijk scenario niet opnieuw plaatsgrijpt. Daarom moeten we de sterke blokken zoals Jumbo-Visma en Deceuninck-Quick.Step goed in de gaten houden."

Willems weet bij welk scenario zijn kopman wel gebaat is. "Tiesj Benoot verkiest eerder een uitputtingsslag en is sterk genoeg om met een kleine groep naar de meet te gaan. Ik veronderstel dat Dwars door Vlaandere mede door de opvolging van hellingen een lastige koers wordt. De ervaring leert me dat dergelijke wedstrijden nooit stilvallen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties