Lotto Soudal-renner kampte lang met hoofdpijn na zware val: "Beetje depressief thuisgezeten"
Redactie
| 0 reacties

Jelle Wallays dankt blijvende hoofdpijn aan zware valpartij in de Ronde van San Juan

Lotto Soudal-renner kampte lang met hoofdpijn na zware val: "Beetje depressief thuisgezeten"
Foto: © photonews

Jelle Wallays is op de terugweg na zijn zware valpartij in de Ronde van San Juan, waar hij een kaakbreuk en een hersenschudding aan overhield. Eind april maakt hij zijn comeback in de Ronde van Romandië, maar het was best een moeilijke periode voor de West-Vlaming.

Normaal gezien maakt Wallays op 30 april zijn comeback. "Ik heb gisteren een gesprek gehad met de ploeg. De Ronde van Romandië en de Vierdaagse van Duinkerke zouden mijn eerst wedstrijden worden", vertelt Wallays in gesprek met Sporza. "Ik heb weer een doel en ik kan hard werken en trainen. Na Romandië zal ik dan weten waar ik sta."

Het was nochtans geen makkelijke periode voor de Lotto Soudal-renner. "In het begin had ik voortdurend hoofdpijn. Ik kon wel alles doen, maar met hoofdpijn. In het begin heb ik een beetje depressief thuis gezeten", bekent Wallays

De West-Vlaming, vorig jaar nog ritwinnaar in de Vuelta, zag zijn hele voorjaar in rook opgaan. "Ik had echt hard gewerkt voor de voorjaarswedstrijden, maar uiteindelijk heb ik mij erbij neergelegd. Ik ben ook goed opgevangen door mijn familie en mijn vriendin."

Nekklachten

Wallays hield bovendien nog een minder leuk souvenir over aan San Juan. "Ondertussen hebben de dokters ook ontdekt dat mijn hoofdpijn waarschijnlijk komt omdat mijn nek verzwakt is. Ik doe nu heel veel oefeningen om die te verstevigen en ik merk wel stilaan beterschap. De situatie is vervelend, maar ik besef ook wel dat het nog veel erger had kunnen zijn. Ik heb al veel gezien in de koers."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties