Omdat het eens iets anders mag zijn: zowaar nog eens goed nieuws voor geplaagde Fabio Aru

Omdat het eens iets anders mag zijn: zowaar nog eens goed nieuws voor geplaagde Fabio Aru
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Eigenlijk is Fabio Aru al sinds 2017 op de sukkel, het jaar dat hij vijfde werd in de Tour en zichzelf Italiaans kampioen kroonde. Sindsdien is het allemaal een pak minder. De goede vorm bleef uit en dan was er ook nog dat probleem met die vernauwde heupslagader.

Nadat hij beklag deed over krachtverlies in zijn linkerbeen, voerde zijn ploeg verschillende medische tests uit. Daaruit bleek dat de klimmer met een beknelde heupslagader zit. Deze zeldzame afwijking moest uiteraard eerst aangepakt worden. De renner moet één maand platte rust nemen.

MOGELIJK VIER MAANDEN OUT

Ook nadien zal Aru nog geruime tijd buiten strijd zijn. De totale inactiviteit wordt geschat op drie à vier maanden. Inmiddels heeft hij in Prato een ingreep laten ondergaan. De operatie is succesvol verlopen. Het is de eerste stap naar een volledig herstel.

Er is een ballonkatheter in de slagader gestopt, om de holte van het bloedvat te herstellen. Daarnaast is ook een stent geplaatst. Aru moet dit jaar wel sowieso de Ronde van Italië missen. Of hij in 2019 nog een grote ronde kan rijden, zal afhangen van hoe hij van zijn ingreep recupereert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties