'Surprise du chef' bij Lotto Soudal voor de Ronde van Vlaanderen
Redactie
| 5 reacties

Lotto Soudal komt met Tiesj Benoot én Tim Wellens aan de start van de Ronde van Vlaanderen

'Surprise du chef' bij Lotto Soudal voor de Ronde van Vlaanderen
Foto: © photonews

Zes dagen voor de Ronde van Vlaanderen heeft Lotto Soudal de selectie al rond. Eén opvallende naam bij de ploeg van Marc Sergeant, want Tim Wellens komt dan toch aan de start.

Naast Tiesj Benoot en Jens Keukeleire zal Lotto Soudal ook Tim Wellens uitspelen in de Ronde. "Ik zal inderdaad aan de start staan van de Ronde van Vlaanderen komende zondag", vertelt de Truienaar in een persbericht van de ploeg. "Het klopt dat ik na Tirreno-Adriatico gezegd heb dat ik niet zou starten, maar na de Tirreno heb ik vier dagen fysieke en mentale rust genomen, want de ontgoocheling was behoorlijk groot."

"We hadden de Ronde van Catalonië uit mijn oorspronkelijke programma geschrapt – vorig jaar had ik die moeten missen door ziekte – omdat we ondervonden hebben dat ik perfect kan toeleven naar de Waalse klassiekers door een goed trainingsblok. Maar een eendagskoers is uiteraard een ander verhaal."

"Het wordt een deelname om te leren"

Al benadrukt Wellens wel dat zijn focus nog steeds op het Ardennenluik ligt. "Mijn doelstelling is en blijft de Waalse klassiekers maar na mijn kennismaking met de Omloop in 2018 en 2019 ben ik wel nieuwsgierig geworden. Daarom voor het eerst de Ronde van Vlaanderen."

"Het wordt een deelname om te leren, daar ben ik realistisch in. Een monument van 250 kilometer is nog van een andere orde dan de Omloop. Alle kasseispecialisten zijn in topconditie en hebben veel parcourskennis. Maar ik probeer uiteraard de ploeg van dienst te zijn", besluit Wellens

De selectie van Lotto Soudal voor de Ronde van Vlaanderen: Tiesj Benoot, Frederik Frison, Jens Keukeleire, Nikolas Maes, Lawrence Naesen, Brian van Goethem en Tim Wellens

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties